Triglavanke se borijo za pak. Foto:
Triglavanke se borijo za pak. Foto:
Kranjčanke v napadalni tretjini.
Nekaj smole s padci za eno in drugo ekipo.

Triglavanke so se v drugem kolu razširjene avstrijske hokejske lige DEBL pomerile z avstrijskim moštvom EHC Gipsy Girls Villach. Kranjčanke so se na tekmo podale z enajstimi igralkami, Beljačanke, ki so se združile s Salzburgom, pa so prišle s kar sedemnajstimi igralkami.
Kljub številčni razliki so tekmo bolje začele igralke HK Triglav Kranj in si tako že v tretji minuti prislužile vodstvo 1:0. Prvih dvajset minut so igrale boljšo igro kot Avstrijke. Zabeležile so več strelov in prvo tretjino zasluženo dobile z 2:0.
Tudi druga tretjina je bila na strani Triglavank. Pokazale so odlično igro v napadu in vodstvo podvojile. Prav tako so se dobro znašle tudi v obrambni tretjini, saj je kljub dvominutnemu powerplayu Beljaka ostal rezultat nespremenjen.
V prvih štiridesetih minutah je klonila le vratarka Krammer Sara, v zadnji tretjini pa je klonila tudi Korbar Hedi. Beljačanke so pokazale malenkost boljšo igro, kot v prvih dveh tretjinah in rezultat zmanjšale na 4:1. Toda Triglavanke se niso predale, pokazale so, da je rezultat upravičeno na njihovi strani in tako vodstvo povišale na kar 7:1. Vse je kazalo na zares visoko zmago Kranjčank, a so Beljačanke svoj poraz oblažile in zadele tako z enakim številom igralk, kot tudi v powerplayu.
Tekma se je končala s 7:3 in članice HK Triglav Kranj so tako zabeležile že drugo zmago. Tokrat so pokazale zares odlično igro. Poleg vratarke Hedi Korbar, ki se je zopet izkazala kot odlična vratarka, pa so bile uspešne tudi Tea Lahajnar s tremi, Špela Hafner z dvema , Nataša Pagon z enim zadetkom in Patricija Beribak, ki je dosegla svoj prvi gol.
Hokejistke Triglava so na dan ženskega hokeja osrečile navijače in svojemu trenerju pokazale, da se želijo letos zopet boriti za medalje.
Novico je napisal uporabnik hokejistke.