Odbojkarji ACH-ja so tik pred deveto zvezdico za naslov državnega prvaka v zgodovini. Foto: BoBo
Odbojkarji ACH-ja so tik pred deveto zvezdico za naslov državnega prvaka v zgodovini. Foto: BoBo
Luka Slabe, Calcit Kamnik
Luka Slabe je tudi tokrat moral priznati premoč Igorju Kolakoviću. Foto: MMC RTV SLO
ACH korak od naslova

Ljubljančani tako v finalu državnega prvenstva vodijo z 2:0 v zmagah in bi lahko pokal za naslov državnega prvaka devetič v zgodovini, osmič zapored, dvignili že na tretji tekmi, v četrtek v Tivoliju.

11 točk več iz napak od nasprotnika
Gostitelji so bili proti zbranim in bolj motiviranim nasprotnikom brez moči, še najbližje vsaj enemu osvojenemu nizu pa v prvem nizu, ki so ga izgubili na 20. Statistika je bila tokrat seveda prepričljivo na strani gostov, ki so med drugim dali kar 12 točk več iz napak nasprotnika (23:11). V zmagoviti ekipi sta bila najučinkovitejša Andrej Flajs s 13 in Klemen Čebulj z 11 točkami, v poraženi ekipi pa je Jan Pokeršnik dosegel 13 točk.

Šket umiril razigrane domače mladce
Gostje so sicer začeli malce zaspano, kamniški mladci pa so se dobesedno razleteli na domačem igrišču in na prvi tehnični odmor odšli s tremi točkami prednosti (8:5). Z dobrim blokom in veliko hitrejšo igro so Ljubljančani vzpostavili ravnotežje na terenu ter izenačili na 10:10, po začetnih udarcih Alena Šketa pa so državni prvaki naredili delni izid 5:0 in na drugi tehnični odmor odšli z lepo prednostjo petih točk (16:11), ki so jo brez preglavic zadržali do konca.

Ljubljanska obramba in napad naravnost sijajna
V prvem delu drugega niza je potekal bolj izenačen boj. Rahla rezultatska prednost je bila vseskozi na strani ekipe Luke Slabeta, a ta ni nikoli znašala več kot dve točki. Ko je domača ekipa povedla s 13:10, je ljubljanska klop reagirala s polminutnim odmorom, po dveh zaporednih točkah in znižanju na 12:13 pa je svoje izbrance na posvet poklical tudi Slabe. Ljubljančani so vseeno zagospodarili in na drugi tehnični odmor odšli s točko prednosti (16:15). Končnica drugega niza je minila v prevladi ljubljanske ekipe, njihove obrambne in napadalne linije so bile v teh trenutkih naravnost sijajne, drugi niz pa zanesljivo v njihovih rokah (25:18).

Tretji niz ponovitev prvih dveh
Tretji niz je bil preslikava uvodnih dveh nizov. Kamničani so se v prvem delu dokaj enakovredno kosali s favoriziranimi tekmeci na nasprotni strani igrišča, v prelomnih trenutkih pa v svojih vrstah niso imeli igralca z "dodano vrednostjo" in tako ostali pri 17 točkah (25:17).

1. DOL (M), finale
Druga tekma:
CALCIT VOLLEYBALL - ACH VOLLEY 0:2
0:3(-20, -18, -17)

Calcit: Pokeršnik 13, Planinc 10, Stavbar 6, Brus in Mihajlovič po 5, Sušec in Jereb po 2.
ACH Volley: Flajs 13, Čebulj 11, Šket, Rašić, Kovačević in Kamnik po 7, Vinčić 3.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na tri zmage.

Za 3. mesto:
ASTEC TRIGLAV - SALONIT 1:1
3:1 (-21, 26, 22, 22)

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na dve zmagi. Tretja tekma bo v sredo v Kanalu.

ACH korak od naslova