ACH je lani 20. postal državni prvak. Foto: BoBo/Borut Živulović
ACH je lani 20. postal državni prvak. Foto: BoBo/Borut Živulović

To so Janž Kržič, Nejc Kožar, Žiga Kumer in Jaka Prevorčnik. Na uvodnem srečanju so bili poleg novincev še Alen Šket, Matic Videčnik, Klemen Šen in Jan Pokeršnik. Na začetku priprav sta manjkala slovenska reprezentanta Jani Kovačič in Sašo Štalekar, ki sta zastopala Slovenijo na olimpijskih igrah v Parizu, kjer je odbojkarska vrsta končala na petem mestu.

Ljubljanskemu moštvu se bodo pozneje pridružili tudi trije mladinski reprezentanti, Jošt Kržič, Luka Marovt in Nejc Najdič, ki bodo konec avgusta nastopili na evropskem prvenstvu do 20 let v Grčiji. Ekipi se bo ta mesec pridružil tudi mladi iranski korektor Amir Golzadeh.

"Začenjamo priprave na novo sezono, trenutno je na voljo osem igralcev, manjkajo slovenski olimpijski in mladinski reprezentanti ter mladinski reprezentant iz Irana. Vsi se bodo postopoma pridružili ekipi do začetka septembra. Najpomembneje je, da so fantje zdravi in motivirani. Treninge bomo stopnjevali postopoma, najprej s poudarkom na fizični pripravi in tehniki, pozneje pa na uigravanju in taktiki," je v sporočilu za javnost povedal trener Matjaž Hafner.

Odbojkarji ACH-ja bodo v prihajajoči sezoni tekmovali v štirih tekmovanjih, obeh domačih in srednjeevropskem prvenstvu ter v elitni Ligi prvakov. "Za nas je najpomembnejša Liga prvakov. V domačih in srednjeevropskem tekmovanju verjamem, da se bomo na koncu veselili naslova, medtem ko želimo v Ligi prvakov pokazati, da imamo konkurenčno ekipo in se prebiti iz skupinskega dela tekmovanja," je dejal predsednik kluba Rasto Oderlap.