ACH lahko v petek postane že 19. državni prvak v odbojki. Prvih osem zvezdic so osvojili še kot klub z Bleda, prevlado v slovenski odbojki pa so nadaljevali tudi po selitvi v Ljubljano. Foto: www.alesfevzer.com
ACH lahko v petek postane že 19. državni prvak v odbojki. Prvih osem zvezdic so osvojili še kot klub z Bleda, prevlado v slovenski odbojki pa so nadaljevali tudi po selitvi v Ljubljano. Foto: www.alesfevzer.com

Odbojkarji ACH Volleyja so na osmi medsebojni tekmi še osmič v sezoni premagali Kamničane in so le še zmago oddaljeni od ubranitve naslova državnih prvakov. Če so prvo tekmo v Tivoliju dobili suvereno, so Kamničani doma nudili dober odpor.

Po izjemno izenačenem uvodnem nizu, ki so ga s 25:23 dobili gostje, so Kamničani v drugem bili boljši in so izenačili na 1:1. S štirimi zaporednimi točkami se je izkazal Jure Okroglič, Calcit pa prednosti petih točk ni zapravil.

Izenačeno do 15:15 v tretjem nizu

A v nadaljevanju so bili Ljubljančani bolj zbrani v zaključkih nizov in so s 25:19 odločili drugo finalno tekmo v svojo korist.

Domači so imeli pobudo tudi skoraj polovico tretjega niza, še na 15. točki sta bili ekipi poravnani, toda napake Kamničanov so gosti znali kaznovati, povedli so z 18:15. Po asu Danijela Koncilije za 17:23 je bilo jasno, da bodo Ljubljančani spet v prednosti.

Za to imajo veliko zaslug servisi Nikole Gjorgieva, ki so gostom zagotovili vodstvo 19:14, Calcit se je še približal na dve točki zaostanka, toda dokončen udarec sta jim dala as Mateja Köka in bloka Filipa Šestana ter Koncilje.

Od selitve z Bleda v Ljubljano je bil ACH Volley v 12 letih že desetkrat državni prvak Slovenije in po srednem uspehu pri Calcitu je na dosegu rok že nov naslov.

ACH po osmi zmagi sezone nad Calcitom na pragu naslova

Izjavi po drugi finalni tekmi:

Jurij Žavbi, trener Calcit Volleyja:
"Težko je celotno tekmo servirati tako dobro, kot smo v drugem nizu, je pa res, če bi tako servirali vso tekmo, bi jo verjetno dobili. Je pa to lažje reči, kot narediti. Proti ACH Volleyju moraš tvegati in kdaj si v tem uspešen, kdaj ne, me pa veseli, da smo prikazali boljšo odbojko kot v soboto. Tako slabo, kot smo igrali na prvi tekmi, ne moremo več igrati, zagotovo pa lahko igramo še bolje, kar bomo skušali pokazati že v petek v Ljubljani. Morali bomo biti uspešnejši na servisu in v protinapadih."

Radovan Gačič, trener ACH Volleyja:
"Na današnji tekmi je bilo precej težje kot na prvi tekmi. To smo pričakovali, vseeno pa smo tudi pričakovali boljšo igro. Nekako sem imel vso tekmo občutek, da delujemo preveč zaspano, ampak v teh finalnih serijah šteje samo zmaga. Do tretje tekme je manj kot 48 ur, zato bo treba določene zadeve v naši igri popraviti. Tekmo bi morali dobiti z boljšo igro, kot smo jo prikazali, mislim pa, da je to dober opomnik, da naslova še nismo osvojili."


DRŽAVNO PRVENSTVO
1. A DOL (M), finale

Druga tekma:
CALCIT VOLLEY – ACH VOLLEY 0:2
1:3 (-23, 22, -19, -19)

Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 18, Vinkovič, Lazar, Košenina, Arsenoski, Okroglič 8 (2 asa), Sosa 20 (1 as, 2 bloka), Mitrašinović, Aponza 8 (1 as, 1 blok), Pavlović 6 (1 as, 4 bloke).

ACH Volley: Mejal, Šket, Mašulović, Todorović 1 (1 blok), Bošnjak, Koncilja 12 (1 as, 3 bloke), Šestan 17 (2 asa, 1 blok), Kovačič, Gjorgiev 20 (3 ase), Videčnik 8 (2 bloka), Kök 10 (1 as, 1 blok), Šen 3 (1 blok).

V odebeljenem tisku izid v zmagah; igrajo na tri zmage. Tretja tekma bo v petek v Ljubljani.