Predsednik Blejcev Rasto Oderlap optimistično zre v prihodnost. Foto: MMC RTV SLO
Predsednik Blejcev Rasto Oderlap optimistično zre v prihodnost. Foto: MMC RTV SLO
Alan Komel
Alan Komel je najbolj zveneča okrepitev Blejcev. Foto: MMC RTV SLO

Največja sprememba je selitev kluba z Bleda v Ljubljano. "Na Bledu oziroma Radovljici enostavno nismo imeli več možnosti, da bi nadaljevali naš razvoj, ki se nikakor še ni končal. Zato smo bili nekako prisiljeni zamenjati lokacijo in se preseliti v Ljubljano, kjer možnosti za napredek vidimo. Verjamemo, da naši navijači to razumejo, tako da pričakujem, da nas bodo še naprej bodrili," je v uvodu dejal predsednik kluba Rasto Oderlap.

Srednjeevropska liga? Rešitev turnirski sistem
Napovedan umik iz Srednjeevropske lige še ni dokončen. "Po novem obstajajo možnosti, da vendarle ostanemo v tem tekmovanju. Poskušali se bomo dogovoriti za turnirski sistem, s katerim bomo zapolnili določeno praznino, ki v urniku obstaja med tekmami Lige prvakov. V teh terminih bi se tako med drugim merili še z dvema tekmecema, ki nastopata v Ligi prvakov, Hypo Tirolom in Češkimi Budejovicami. S tem pa ne bo treba spreminjati terminov tekem državnega prvenstva, v katerem bomo letos nastopili od začetka do konca," pravi Oderlap.

Odšli van Dijk, Simac, Petković, Jakopin; prišli Ropret, Čebulj, Komel
Spremembe so tudi v igralskem kadru. Moštvo, ki ga bo še naprej vodil Igor Kolaković, so zapustili Kyle van Dijk, Adan Simac, Vlado Petković in Vid Jakopin, za zdaj pa so prišli podajalec Gregor Ropret, sprejemalec-korektor Klemen Čebulj in sprejemalec Alan Komel. Oderlap in sodelavci iščejo še enega sprejemalca ali korektorja, a o imenih ne želijo govoriti.

Zmanjšati nagnjenost k poškodbam
Slovenski prvaki - tako naslov prvaka in naslov pokalnega zmagovalca nameravajo ubraniti - si želijo, da bi sezono prebrodili brez težav s poškodbami. Glede na trenutno stanje položaj ni rožnat, saj reprezentanti, kot so Alen Šket, Matevž Kamnik in Dejan Vinčić, kažejo kronično nagnjenost k poškodbam. Po analizah so se v klubu odločili za nekaj sprememb tudi pri imenih, ki bodo zadolžena za telesno pripravljenost. Tako bo glavni fizioterapevt Marko Šercer prevzel tudi vlogo kondicijskega trenerja, za kar je tudi usposobljen, medtem ko bo lažja fizioterapevtska dela opravljal njegov pomočnik.