Macerata je klub z bogato preteklostjo in je veliki favorit obračuna proti ACH Volleyju. Foto: EPA
Macerata je klub z bogato preteklostjo in je veliki favorit obračuna proti ACH Volleyju. Foto: EPA
Glen Hoag
Bo Glen Hoag uspel pripraviti zmagovito taktiko? Le ob zmagi na prvi tekmi lahko namreč ACH Volley še upa na napredovanje. Foto: MMC RTV SLO
Trenerja pred sredinim obračunom v Tivoliju
V sredo nov spektakel v Tivolleyju

Povratna tekma bo teden pozneje. Če bodo slovenski prvaki uspešni, jih za vstop na zaključni turnir Lige prvakov čaka zmagovalec dvoboja med Innsbruckom in Friedrichshafnom. Toda opraviti z Macerato bo skoraj misija nemogoče. Klub ima poleg naslova v Ligi prvakov še tri lovorike v Pokalu CEV. V letošnji sezoni je dobil pet tekem v skupinskem delu elitnega evropskega odbojkarskega tekmovanja, v Serii A pa trenutno zaseda peto mesto.

De Giorgi dobro pozna Hoaga
Glavni trener italijanskega moštva Ferdinando De Giorgi pravi, da "na tej stopnji tekmovanja vedno igraš proti zelo močnim ekipam, med katere zagotovo sodi tudi ACH Volley. Osebno predvsem zelo dobro poznam trenerja Glenna Hoaga še iz časov, ko sva bila oba aktivna odbojkarja in sva si stala nasproti na igrišču. Kot trener pa vem, da njegova moštva vedno igrajo zelo dobro, saj so s stališča kondicije in borbenosti vedno dobro pripravljena.

"Za nas pomeni tekmovanje v Ligi prvakov zelo veliko, zato je napredovanje v tej elitni ligi eden izmed ključnih ciljev naše ciljev sezone. Zato bo za nas zelo pomembno narediti dober rezultat na našem prvem srečanju v Ljubljani, saj nam le to odpira možnosti za nadaljnje kvalifikacije."

Kapetan gostov, sicer libero ekipe, Mirko Corsano je priznal, da bolj slabo poznajo slovenske prvake, pri katerih po igrah pozna le "znanca" iz italijanskih igrišč Ramona Gata in organizatorja igre Veljka Petkovića, ki igra za srbsko reprezentanco.

Blejce obremenjujejo različna tekmovanja
Prvi strateg moštva ACH Volley, Glenn Hoag pravi: "Mi smo predvsem zelo veseli, da smo se uvrstili v naslednji krog tekmovanja Lige prvakov. Naše mlado moštvo mora igrati na vso moč v vsaki tekmi posebej, da doseže zastavljene cilje sezone. Trenutno smo sicer zelo zaposleni s tekmami različnega ranga in naši odbojkarji morajo biti in ostati zelo skoncentrirani in usmerjeni k zastavljenim ciljem. Naš tokratni nasprotnik sodi med najboljše ekipe evropske odbojkarske lige."
"Vlogo favoritov prepuščamo Italijanom, vprašanje pa je, kako se bomo na to odzvali. Tudi Poljakom smo v zadnjem krogu predtekmovanja po skupinah prepustili tako vlogo, pa smo videli, kako se je končalo. Vsekakor se ne predajamo vnaprej, zakaj pa ne bi poskušali nekaj storiti, vsaj v Tivoliju. Ne verjamem, da nas bodo igralci Macerate podcenjevali, verjamem pa da se lahko enakovredno kosamo z njimi. V zadnjem času smo trdo delali, mislim, da smo raven igre dvignili, igramo boljše kot decembra in januarja. Če se bomo držali trenerjevih taktičnih zamisli, se bomo z njimi lahko enakovredno kosali. Vsekakor pa se zavedamo, da nas čaka težka tekma. Našo priložnost vidim v tem, da imajo gosti zelo natrpan urnik tekem in zato nastopajo na gostovanjih nekoliko slabše. Upam, da bomo v sredo pred polnim Tivolijem dokazali, da smo tudi mi zasluženo med najboljšimi 12 moštvi v Evropi," meni kapetan moštva Andrej Flajs.

Tekma v sredo zvečer je spet (že četrtič letos) razprodana nekaj dni prej. Neposredni prenos obračuna si boste lahko ogledali na TV SLO 2.

Liga prvakov (M), izločilni boji

Sreda ob 20.00:
ACH VOLLEY - LUBE BANCA MARCHE MACERATA

TRENTINO - KNACK RANDSTAD ROESELARE

CSKA SOFIJA - ASSECO RESOVIA

FRIEDRICHSHAFEN - HYPO TIROL INNSBRUCK

DINAMO MOSKVA - PANATHINAIKOS

OLYMPIACOS - ZENIT KAZAN

Povratne tekme bodo teden dni pozneje.

Trenerja pred sredinim obračunom v Tivoliju
V sredo nov spektakel v Tivolleyju