Glenn Hoag verjame, da so Blejci sposobni presenetiti. Foto: MMC RTV SLO
Glenn Hoag verjame, da so Blejci sposobni presenetiti. Foto: MMC RTV SLO
Mitja Gasparini
Koliko točk bo Mitja Gasparini dosegel v sredo? Foto: MMC RTV SLO
Pred Blejci nov velik izziv

Kljub zamujeni priložnosti za zmago proti Zenitu iz Kazana na prvem srečanju prejšnji četrtek v Tivoliju kanadski trener na klopi slovenskih pravkov ne obupuje: "Njihova zmaga iz Ljubljane s 3:2 ne pomeni nič. Najpomembneje je, da igramo na zmago. Poskušati moramo obdržati žogo v igri, igrati točko za točko in izkoriščati protinapade, kajti v bloku zadnjič niso blesteli, prav tako ne v igri v obrambi. Zavedati se moramo, da so ranljivi, toda igrati moramo potrpežljivo in se držati dogovorov."

Hoag obenem poudarja, da bodo Rusi tokrat gotovo bolj pazili na Mitjo Gasparinija (34 točk), zato bo treba razigrati tudi druge napadalce.

Dolg let, videoanaliza, trening
Blejski odbojkarji so v prestolnico Tatarstana prispeli v ponedeljek zvečer po dolgem letu z Brnika prek Dunaja in Moskve. Jutranje vstajanje je bilo zaradi časovne razlike dveh ur za nekatere igralce naporno, sledila je podrobna videoanaliza igre tekmecev, popoldne pa so prvič preizkusili košarkarsko dvorano v Kazanu.

"Dvorana je zelo velika in svetla, podlaga pa dokaj trda, čeprav je tarafleks položen na parket. Upam, da bo vse skupaj dobro vplivalo na našo igro. Občutki so dobri, saj so mi tudi osebno bolj všeč večje dvorane, ker lažje igraš v obrambi," je povedal Andrej Flajs.

Rezerve so pri servisu
Sebastijan Škorc
je že takoj po prvi tekmi povedal, da ima ACH rezerve pri servisu, s katerim morajo tekmece oddaljiti od mreže in postavljati blok obrambo. Rok Satler meni, da bo treba igrati še hitreje kot v Ljubljani. Veliko bo odvisno od sprejema, a ob dobrem začetku verjame v presenečenje.

Igral naj bi tudi Davor Čebron, ki je po prvem nizu sobotne tekme v Srednjeevropski ligi proti Zagrebu (3:0) zaradi slabosti zapustil dvorano, vendar je medtem trebušno gripo že prebolel.

Tekma se bo v sredo začela ob 18.00, v neposrednem prenosu si jo boste lahko ogledali na TV Slovenija 2.

 
Sreda ob 18.00:
* ZENIT KAZAN (RUS) - ACH VOLLEY 3:2
Sreda:

TRENTINO V. (ITA) - PALMA MALLORCA 3:0 ISKRA ODINCOVO (RUS) - NOLIKO (BEL) 3:1 FENERBAHČE (TUR) - LUBE BANCA (ITA) 0:3 SKRA BELCHATOW (POL) - DINAMO MOSK. 2:3 FRIEDRICHSHAFEN - KNACK (BEL) 3:1 CZESTOCHOWA (POL) - PIACENZA (ITA) 3:2
Četrtek: IRAKLIS (GRČ) - VITORIA SC (POR) 3:0 * - izidi prvih tekem

M. R.

Pred Blejci nov velik izziv