Kapetan Tine Urnaut in soigralci se pripravljajo na evropsko prvenstvo, ki se začne 10. septembra. Foto: Thomas Črnčec
Kapetan Tine Urnaut in soigralci se pripravljajo na evropsko prvenstvo, ki se začne 10. septembra. Foto: Thomas Črnčec
Slovenci
Slovensko vodstvo je zadovoljno z dozdajšnjim potekom priprav. Foto: Thomas Črnčec

"Do zdaj smo drugi, nekoliko krajši del priprav realizirali, kot smo načrtovali. Prijateljske tekme smo planirali tako, da se najprej pomerimo z nekoliko slabšimi ekipami, nato pa samo z boljšimi. Začeli smo z Izraelom, Kanado, nato nas je čakal turnir v Katarju. Ta nam je vlil veliko optimizma, saj smo na primer premagali Egipt, ki je le malo prej na predolimpijskem turnirju ugnal Srbijo. Prav proti Egiptu smo odigrali najboljšo tekmo, odkar sem selektor. Zdaj nas čaka domači turnir, ki bo še močnejši, saj bosta nastopili Slovaška in Finska, prav tako udeleženki evropskega prvenstva. Višek pa bo turnir v Franciji, na katerem bosta naslednji teden nastopali tudi Francija in Bolgarija, ki bosta na evropskem prvenstvu merili na kolajno. Na vseh tekmah bomo videli, kje smo in kaj na prvenstvu lahko pričakujemo mi," je bil na novinarski konferenci pred turnirjem v štajerski prestolnici izčrpen selektor Veselin Vuković.

Po Mariboru znanih 12 potnikov na Dunaj
Potem ko je se je slovenska reprezentanca v Evropski ligi borila s poškodbami, je tokrat povsem drugače. Kot pravi selektor, so imeli junija poškodb za tri leta naprej, zato verjame, da se mu ne bo treba ukvarjati s tovrstnimi težavami. Z izjemo lažje in krajše bolezni kapetana Tineta Urnauta je vseh 16 igralcev, ki sodelujejo na pripravah, zdravih, bo pa turnir v dvorani Lukna tudi tisti, po katerem bo selektor določil 12 imen za nadaljevanje priprav, s tem pa tudi potnike za evropsko prvenstvo.

"Še vedno smo v pripravah, še vedno delamo na moči. Zato je stopnjevanje težavnosti tekmecev na prijateljskih tekmah dobrodošlo. Turnir v Mariboru pa je že tisti, na katerem se bomo taktično in tehnično pripravili na tekmece in bo za nas kar pomemben. Predvsem zaradi samozavesti in morale, ki jo bomo pred evropskim prvenstvom še kako potrebovali. Formo smo že med Evropsko ligo stopnjevali, s stopnjevanjem pa smo nadaljevali tudi v drugem delu priprav. Zadnja tekma proti Egiptu je bila res odlična," je z napredkom v igri zadovoljen Urnaut.

MARIBOR, pripravljalni turnir

Četrtek ob 19.00:
SLOVENIJA - SLOVAŠKA

Petek ob 19.00:
SLOVENIJA - FINSKA

Sobota ob 19.00:
SLOVENIJA - IRAN

Tekme bodo v dvorani Lukna.