Pred dvema letoma so slovenski odbojkarji navduševali na evropskem prvenstvu, ki ga je gostila tudi Ljubljana. Foto: www.alesfevzer.com
Pred dvema letoma so slovenski odbojkarji navduševali na evropskem prvenstvu, ki ga je gostila tudi Ljubljana. Foto: www.alesfevzer.com

V Helsinkih so opravili žreb skupin za evropsko prvenstvo za moške, ki ga bodo skupaj gostile Poljska, Češka, Estonija in Finska. EuroVolley 2021 bo potekal med 1. in 19. septembrom. Štiri gostiteljice so si lahko po enega tekmeca v štirih šestčlanskih skupinah za EP izbrale vnaprej. Slovenija je bila pred žrebom v prvem kakovostnem bobnu skupaj s Srbijo, Nizozemsko in Francijo.

Žreb je Sloveniji prinesel skupino B, kjer sta že bili Češka in Italija, iz slabših bobnov pa so v to skupino prišle še Bolgarija, Belorusija in Črna gora. V slovenskem taboru so z žrebom, ki prinaša obračune z Italijo, precej zadovoljni, še posebej selektor Alberto Giuliani, ki si je zaradi bližine Slovenije želel igrati prav na Češkem: "Žreb nam je namenil skupino, ki bo tekme predtekmovanja odigrala na Češkem. Vesel sem, da bomo igrali v Ostravi. Ne bo lahko, ampak tako je v vseh skupinah. Veselimo se nastopov na tem evropskem prvenstvu."

Kapetan slovenske vrste, Tine Urnaut, poudarja, da bo treba skupinski del tekmovanja odigrati na najvišji ravni: "Mislim, da je skupina kakovostna, tako kot so tudi vse druge, ki imajo dve ali tri močne reprezentance, ki so po rangu boljše od nas. Potem je tu še kakšna druga reprezentanca, ki je bila na prvenstvo uvrščena neposredno, in kakšna, ki pride skozi kvalifikacije. V naši skupini so prvi favoriti Italijani, potem smo tu še mi in Bolgari. To bo zelo kakovostno tekmovanje, na katerem bo treba biti zelo zbran in zmagati na čim več tekmah v skupinskem delu, da si priboriš čim boljši položaj za nadaljevanje."


Žreb, skupina A (Krakov): POLJSKA, BELGIJA,
SRBIJA, UKRAJINA, GRČIJA, PORTUGALSKA.

Skupina B (Ostrava): ČEŠKA, ITALIJA, SLOVENIJA, BOLGARIJA, BELORUSIJA, ČRNA GORA.

Skupina C (Tampere): FINSKA, RUSIJA, NIZOZEMSKA, TURČIJA, ŠPANIJA, SEVERNA MAKEDONIJA.

Skupina D (Talin): ESTONIJA, LATVIJA, FRANCIJA, NEMČIJA, SLOVAŠKA, HRVAŠKA.

Slovenci želijo v Riminiju na uvodni tekmi poravnati račune s Srbi