Mitja Gasparini - najmočnejše orožje Gregorja Hribarja. Foto: MMC RTV SLO
Mitja Gasparini - najmočnejše orožje Gregorja Hribarja. Foto: MMC RTV SLO
Maja Guštin
Izkušena Maja Guštin je dobro odigrala prvo srečanje. Na povratnem bo treba pokazati še precej več. Foto: MMC RTV SLO

Varovanci Gregorja Hribarja so namreč prvo tekmo proti Portugalcem dobili s 3:0, medtem ko so varovanke Tilna Kozamernika izgubile s 3:1 v gosteh pri Belorusinjah. Slovenci se bodo v mesto Povoa de Varzim, kjer bo v nedeljo ob 18.00 tekma, odpravili v soboto zgodaj zjutraj.

Hribar: Nismo še na letalu za Turčijo
"Naslednji dnevi ne bodo namenjeni le treningom v dvorani, pač pa tudi v fitnesu, nekaj časa pa bo namenjenega še videoanalizi. Naša najpomembnejša naloga pa je, da pozabimo na zmago s 3:0. Ne smemo razmišljati o tem, da smo z eno nogo že na letalu za Turčijo, kjer bo prihodnje leto evropsko prvenstvo, pač pa se moramo popolnoma posvetiti povratni tekmi, saj se Portugalci kljub porazu v Mariboru ne bodo predali vnaprej," opozarja selektor Gregor Hribar, ki bo Slovenijo poskušal še tretjič popeljati na turnir najboljših reprezentanc stare celine.

Slovenke morajo izboljšati servis
Slovenke na evropskem prvenstvu še niso igrale. "V primerjavi s prvo tekmo moramo izboljšati servis. Menim pa, da bo prav ta element igre pred domačimi gledalci eno naših najmočnejših orožij. Z dobrim servisom pa lahko razvijemo hitro igro, ki nam najbolj ustreza in nam lahko prinese tudi uspeh," je optimističen selektor Kozamernik, ki tudi tokrat najverjetneje ne bo mogel računati na Sonjo Borovinšek (poškodba medrebrne mišice). Tekma v mariborski dvorani Tabor se bo začela ob 17.00.

A. V.