Ženska konkurenca v odbojki na mivki postaja vse močnejša. Foto: Aleš Kalan
Ženska konkurenca v odbojki na mivki postaja vse močnejša. Foto: Aleš Kalan
Sestri Fabjan ubranili naslov

Jernej Potočnik je po finalnem dvoboju oblekel dres Erike Fabjan, ki je bil vsaj pri naramnicah na njem videti tako tesen kot revolucionarne plavalne kopalke. Rekordov v Kranju v nasprotju z Rimom ni bilo ...

Slovenska odbojka bi potrebovala kakšen rekord
Kdo ve, kakšni bi rekordi v športu, kjer ne šteje le čas, sploh bili. Bi pa slovenska odbojka na mivki kljub temu potrebovala kakšen rekord. Rekordne vložke sponzorjev, rekordne vložke odgovornih na Odbojkarski zvezi ali vsaj rekorden obisk gledalcev. Slednje je v Kranju še najbolj verjetno. Tribune so bile spet pretesne, ljubitelji odbojke na mivki in tisti, ki so ob igrišče prišli naključno, pred koncertom, pa so imeli kaj videti.

Sestri Fabjan pogumno po London 2012
Za odbojko na mivki je dobro, da sta zmagali Erika in Simona Fabjan, ki sta ta hip v Sloveniji edini odbojkarici na mivki, ki si upata na glas izgovoriti London 2012. Do tja je še 1089 dni in vsak dan bosta morali mladi Dolenjki delati za to, da bosta znali pristik pretvoriti v motivacijo.

Vse boljša konkurenca
Dobrodošlo pa je tudi to, da bostam, kot kaže, v prihodnje imeli resnejšo konkurenco. Martina Jakob in Andreja Vodeb sta se odločili, da bosta igrali le še na mivki, in po prikazani igri v finalu je odločitev dobra. Ko se vrneta še Katja Juhart in Tadeja Veit, bo ženska odbojka na mivki imela precej obetavno podobo.

Gre za olimpijski šport, ne poletno zabavo
Veselilo me je, da je London 2012 na glas izgovoril tudi Jure Jeraj, direktor Beachtoura in promotor odbojke na mivki v Sloveniji. Do takrat naj bi v Sloveniji imeli dvorano in reprezentanco v odbojki na mivki. Imeli naj bi tudi zagnane organizatorje lokalnih turnirjev, ki bi skrbeli za uveljavitev mladih igralcev. In do tedaj naj bi tudi v Sloveniji spoznali, da je odbojka na mivki olimpijski šport, ne pa poletna zabava. Ko bomo tako daleč, se ne bo nihče spraševal, kje so najboljši dvoranski odbojkarji. Njihova odsotnost zaradi priprav v Mariboru se je letos še poznala.

Foto: Aleš Kalan

Sestri Fabjan ubranili naslov