Novogoričanke, ki so v prejšnjem krogu presenetljivo izgubile proti Radol'ci Volley, so prve, ki so v tej sezoni odščipnile točko Calcitu Volleyju. Foto: Facebook Gen-I Volley.
Novogoričanke, ki so v prejšnjem krogu presenetljivo izgubile proti Radol'ci Volley, so prve, ki so v tej sezoni odščipnile točko Calcitu Volleyju. Foto: Facebook Gen-I Volley.

Takšnega mrka kamniške odbojkarice, pri katerih zaradi poškodbe ni igrala Maša Pucelj, že zlepa niso doživele. V prvi polovici prvega niza so bile nenehno tik za petami Novogoričank, pri 13. doseženi točki pa so se popolnoma ustavile (učinkovitost v prvem nizu le 22-odstotna) in gostiteljice so na servis ukrajinske podajalke Viktorije Olijnik od 15:13 prišle do 25:13. Tik pred koncem niza je podajalko Saro Najdič zamenjala Tina Topič, ki je nekajkrat dobila priložnost tudi v nadaljevanju.

Drugi niz je ponudil nasprotno sliko. Kamničanke so povedle z 2:9, 3:12 in 5:15, niz pa končale s točko Asje Šen, ki je unovčila četrto zaključno žogo. Sledil je dolgo izenačen tretji niz (19:19), calcitovkam pa je v končnici na servis Neje Čižman uspela serija štirih zaporednih točk.

V četrtem nizu se je razigrala Polona Frelih in dosegla odločilno točko za zmago v nizu s 25:21.
V skrajšanem petem nizu so ves čas vodile gostje. Lara Rituper je zaključila za 4:8, Asja Šen za 6:11. Niz se je končal z uspešnim blokom Sare Hutinski. V blokih je bila sicer domača zasedba uspešnejša (13:6). Z 18 točkami je bila najučinkovitejša igralka tekme Anja Maček, za Gen-I Volley pa je 17 točk dosegla Nevena Vukčević.

"Novogoričanke so odigrale svojo najboljšo tekmo v letošnji sezoni, mi pa v stanju, v kakršnem smo, vendarle ostajamo neporaženi. Zavedati se moramo, da smo igrali s sprejemalsko linijo, ki je bila prvič v takšnem položaju, saj sta lani Anja Maček in Zala Špoljarič igrali še za našo drugo ekipo, Asja Šen pa večinoma na korektorskem položaju," je povedal trener Calcita Bruno Najdič.


1.DOL (Ž), 3. krog:
GEN-I VOLLEY – CALCIT VOLLEY
2:3 (13, -16, -21, 21, -7)

Gen-I Volley: Koren 8 (1 blok), Langegger 11 (1 as, 1 blok), Frelih 11 (1 as, 1 blok), Šuligoj, Žužek, Forštnarič, Godec 4, Gornjec Hodnik 7 (5 blokov), Blažič 10 (1 blok), Filipič, Vukčević 17 (3 bloki), Podbršček, Olinik 5 (2 asa, 1 blok).

Calcit Volley: Špoljarič, Rituper 15 (2 bloka), Topič, Šen 13, Najdič 2 (2 asa), Hutinski 11 (1 as, 3 bloki), Boisa, Maček 18 (1 as), Gojak, Pucelj, Čižman, Kerschenbaum 14 (1 as, 1 blok).

Sobota:
SIP ŠEMPETER – GROSUPLJE

OTP BANKA BRANIK – RADOL'CA VOLLEY

LUKA KOPER – ANKARAN

Vrstni red: Calcit Voley 8, OTP banka Branik 6, Gen-I Volley 4, Luka Koper, Radol'ca Volley in Ankaran po 3, Šempeter in Grosuplje brez točke ...


1.A DOL (M), 3. KROG, sobota:.
ALPACEM KANAL – ACH VOLLEY

FUŽINAR SIJ METAL – PANVITA POMGRAD

OK I-VENT MARIBOR – CALCIT VOLLEY
Nedelja:
MERKUR TRIGLAV – KRKA

Vrstni red: ACH Volley 9, Merkur Triglav 6, Alpacem Kanal 5, i-Vent Maribor in Krka po 3, Calcit Volley 1, Fužinar in Panvita 0.