Kapetan Andrej Flajs upa, da bodo Stožice v torek polne. Foto: Aleš Fevžer
Kapetan Andrej Flajs upa, da bodo Stožice v torek polne. Foto: Aleš Fevžer
Igralci ACH Volleyja opozarjajo na Grbića

Slovenski prvaki so uspešno opravili prvi del Lige prvakov, zdaj pa jih za preboj v četrtfinale čaka ekipa Bre Banca Lannutti Cuneo, ki ima nekaj zvenečih imen, kot so Nikola Grbić, Cvetan Sokolov in Luigi Mastrangelo. Prva tekma bo v torek ob 18. uri v Stožicah, povratna pa teden pozneje. Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Izjave pred tekmo
Luka Slabe, glavni trener ACH Volleyja:
Uvrstitev med 12 najboljših ekip v Evropi je največji dosežek v moji karieri. Bre Banca Lannutti Cuneo je izvrstna ekipa, ki ima v svojih vrstah legende svetovne odbojke, kot sta Nikola Grbić in Luigi Mastrangelo. Lahko jih primerjam z nogometno ekipo Real Madrid, saj se v italijanskih medijih o ekipi vedno veliko poroča.

Andrej Flajs, kapetan: Cuneo je ena izmed najboljših italijanskih ekip in upam, da bo dovolj velik dražljaj za čim večji obisk navijačev.

Gregor Ropret: Vemo, da gre za eno najboljših evropskih ekip, čeprav imajo trenutno nekaj problemov v domačem prvenstvu. Vodja ekipe je legendarni podajalec Nikola Grbić, ki velja za enega najboljših, če ne najboljšega igralca na svoji poziciji na svetu. Zato bo zame ta tekma mogoče še slajša, kajti priložnosti, da se pomeriš s takim igralcem, ne dobiš vsak dan. Tudi preostala igralna mesta imajo odlično popolnjena, so izjemno izkušeni in navajeni težkih tekem. Vendar mi se ne predajamo, če bomo dosledno upoštevali trenerjeva navodila, dobro servirali in s pomočjo publike prikazali še ogromno mero borbenosti, lahko presenetimo.

Borislav Petrović: Čaka nas atraktivna tekma, saj je Cuneo ekipa polna dobrih posameznikov. Tam igra italijanski reprezentant Luigi Mastrangelo, ki je bil kot srednji bloker dolga leta moj vzornik. Omeniti moram še Nikolo Grbića, ki ga zelo cenim. Proti Cuneu sem igral že lani v skupinskem delu s Stade Poitevin Poitiers in obakrat so bili uspešnejši. Morali bomo prikazati zelo dobro igro, če želimo zmagati.

Roberto Piazza, glavni trener Bre Banca Lannutti: ACH Volley ni lahek nasprotnik, saj so zelo agresivni s svojimi servisi. Tako kot Trentino igrajo z dvema prostima igralcema, enim na sprejemu, drugim v obrambi. Zato bomo morali pokazati dobro igro, če želimo doseči dober rezultat.

Wout Wijsmans, kapetan Bre Banca Lannutti Cuneo: Čaka nas dolgo in naporno potovanje iz Valentie na jugu Italije v Slovenije. Mislim, da lahko premagamo ACH Volley, toda trenutno ne igramo dobro. Da bi na naslednjih dveh tekmah dosegli dve zmagi, moramo verjeti vase in v to, kar smo sposobni. Za nas je pomembno doseči dober rezultat v Ljubljani pred povratno tekmo v Cuneu.

Nikola Grbić, podajalec: Čaka nas težka preizkušnja. Če bomo igrali tako, kot smo sposobni, lahko dosežemo dober rezultat že v Ljubljani. Potrebujemo zmago, saj nam bo dala dodatnega zagona za nadaljevanje sezone. Počaščen sem, da ima glavni trener ACH Volleyja Luka Slabe tako dobro mnenje o meni. Res imam ogromno izkušenj, ki jih želim prenesti na mlade igralce.

Torek ob 18.00:
ACH VOLLEY - BRE BANCA LANNUTTI CUNEO

Povratna tekma bo 22. 1. ob 20.30.

Torek:
DINAMO MOSKVA - TRENTINO
ARKAŠ IZMIR - SKRA BELCHATOW
ASSECO RESOVIA RZESZOW - MACERATA

Sreda:
BERLIN - ZENIT KAZAN
ZAKSA K. KOZLE (Pol) - NOLIKO MAASEIK

Igralci ACH Volleyja opozarjajo na Grbića