Luca Vettori je svojo vrednost dokazal na letošnjem evropskem prvenstvu, na katerem je Italija osvojila srebrno medaljo. Foto: EPA
Luca Vettori je svojo vrednost dokazal na letošnjem evropskem prvenstvu, na katerem je Italija osvojila srebrno medaljo. Foto: EPA
ACH Volley začenja Ligo prvakov v Piacenzi

Copra Elior Piacenza ni le glavna favoritinja za prvo mesto v predtekmovalni skupini A, ampak tudi ena izmed favoritinj za naslov evropskega prvaka, vendar pa ekipa, ki je lani osvojila pokal Cev, še ni v najboljši formi, kar dokazuje poraz v italijanskem prvenstvu proti San Giustinu.

Če kdaj, je presenečenje mogoče zdaj
"Mislim, da prihaja gostovanje pri ekipi v najboljšem mogočem trenutku. Piacenza je skupek izkušenih zvezdnikov, je izredno kakovostna ekipa, ki meri povsem na vrh. Na vsakem igralnem položaju imajo več vrhunskih igralcev, tako da je nemogoče predvidevati, s kakšno postavo bodo igrali. A če se jih bo kdaj dalo presenetiti, je to zdaj," pred odhodom v Italijo razmišlja trener Luka Slabe.

"Vsekakor bomo poskušali čim dražje prodati svojo kožo, naša želja je osvojiti vsaj kakšno točko. Ta bo pomembna v boju za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje ali vsaj v pokal Cev. Doma moramo zmagovati, vsaj proti bolgarski ekipi Marek Union Dupnica in francoskemu Toursu, kakšno točko pa moramo osvojiti tudi v gosteh."

Dober servis predpogoj za uspeh
Slabetovi varovanci bodo morali, če hočejo presenetiti, odigrati boljšo tekmo kot v soboto proti avstrijskim prvakom (v Srednjeevropski ligi), predvsem bodo morali bolje sprejemati, s servisom pa še bolj pritiskati na njihov sprejem. "Proti Posojilnici Dob smo zelo dobro sprejemali, žal na tako visoki ravni ni bil sprejem. Če bomo dobro servirali, bomo z njimi lahko igrali, v nasprotnem primeru nimamo česa iskati."

Piacenza ima številne zvezdnike
Glavni zvezdnik italijanske ekipe je Samuele Papi, ki je z Italijo igral na štirih olimpijskih igrah, po zvezdniškem statusu za njim ne zaostaja veliko Alessandro Fei. Luca Tencati je eden najboljših srednjih blokerjev na svetu, mladi korektor Luca Vettori je svojo kakovost pokazal na letošnjem evropskem prvenstvu, o argentinskem podajalcu Lucianu de Ceccu nima smisla izgubljati besed, kajti gre za neverjetno kreativnega odbojkarja. Tu so še kubanski bloker Simon Aties Robertlandy, 206 centimetrov visoki igralec z neverjetnimi telesnimi sposobnostmi, eden najboljših nemških igralcev Denys Kaliberda in Hristo Zlatanov.

Liga prvakov, skupina A, 1. krog:

Sreda ob 20.30:
PIACENZA - ACH VOLLEY

Četrtek ob 20.00:
MAREK DUPNICA (BLG) - TOURS VB (FRA)

ACH Volley začenja Ligo prvakov v Piacenzi