Slovenski odbojkarji se v Mariboru pripravljajo na olimpijski kvalifikacijski turnir v Osijeku, ki bo konec novembra. Foto: Reuters
Slovenski odbojkarji se v Mariboru pripravljajo na olimpijski kvalifikacijski turnir v Osijeku, ki bo konec novembra. Foto: Reuters

Turnir v Osijeku bo med 22. in 26. novembrom.

Tokrat izbrani vrsti ne bodo mogli pomagati poškodovani Matevž Kamnik, Dejan Vinčić, Vid Jakopin in Andrej Flajs. Medtem ko je za slednjega še mogoče, da se bo reprezentanci pridružil pozneje, se je za vpoklic selektorju in vodstvu zahvalil Dragan Radović, ki se po desetih letih zaradi prezasičenosti dokončno poslavlja od reprezentančnega dresa.

"Seveda bomo pogrešali fante, ki so poškodovani, ravno tako kot Radovića, toda povsem razumemo njihov položaj in jim želim čimprejšnje okrevanje," je povedal ob zboru selektor Veselin Vuković in nadaljeval: "Bodo pa zaradi tega seveda dobili več časa za dokazovanje mlajši igralci, ki so bili na prejšnjih pripravah vseskozi z ekipo. Tukaj predvsem mislim na Klemna Čebulja, Gregorja Ropreta, Jana Vidiča in Davorja Čebrona. Prepričan sem, da lahko kljub težavam tudi s temi igralci in s to ekipo v tako dobrih razmerah, kot jih imamo, napravimo dober rezultat na turnirju v Osijeku."

Kapetan Urnaut se bo pridružil v torek
Petnajsterica, ki se je odzvala vabilu selektorja Vukovića, bo danes že opravila prvi lažji trening, saj so vsi reprezentanti še konec tedna igrali v svojih klubih, številne med njimi je čakala tudi daljša pot v Maribor. V torek dopoldne, ko se ji pridruži še kapetan Tine Urnaut, pa bo reprezentanca v fitnesu in nato nadaljevala delo v dvoranah Lukna in Tabor. Selektor upa, da mu bo čim prej lahko priskočil na pomoč tudi pomočnik Tine Sattler, ki je zbolel.

Pripravljalno obdobje bo trajalo 15 dni, kolikor dovoljujejo pravila, medtem pa bodo fantje odpotovali tudi na Nizozemsko, kjer bodo odigrali tri tekme s tamkajšnjo reprezentanco (med 11. in 15. novembrom). Po tem pa jih čaka še trening in vsaj še nekaj kontrolnih treningov z reprezentancama Črne gore in Katarja, 20. novembra pa bodo potovali v Osijek.

"Sicer pa se za druge trening tekme z reprezentancami še dogovarjamo in mislim, da bodo imeli naši fantje dovolj kakovostnih tekmecev do turnirja v Osijeku," je povedal direktor zveze Mitja Koželj in dodal, da je vesel, da so se fantje kljub petim mesecem druženja odzvali vabilu in s seboj prinesli tudi dobro vzdušje. "Lepo je videti tak odziv, veseli me pozitivno vzdušje in delovna vnema med fanti, kar samo potrjuje, da verjamejo v reprezentanco in zastavljeno delo," je še dejal Koželj.