Erika in Simona Fabjan upata, da se jima bo s pridnim nabiranjem točk uspelo neposredno uvrstiti na olimpijske igre v Londonu. Foto: Matic Klanšek Velej
Erika in Simona Fabjan upata, da se jima bo s pridnim nabiranjem točk uspelo neposredno uvrstiti na olimpijske igre v Londonu. Foto: Matic Klanšek Velej
Aleksander Batič in Erika Fabjan
Izvršni direktor Nove KBM Aleksander Batič in Erika Fabjan med podpisovanjem pogodbe. Foto: Matic Klanšek Velej

Po menjavi trenerja v zimskem obdobju sta Erika in Simona sezono začeli v Braziliji, kjer se jima na turnirju ni uspelo uvrstiti na glavni del turnirja. Premočni sta bili Brazilki, Priscilla Lima in Angela Vieira. Dolenjki sta bili v kvalifikacijah neuspešni tudi na obeh turnirjih na Kitajskem, v Sandžiju in Šanghaju. "Na treningih igrava zelo dobro, prav tako sva kondicijsko veliko bolje pripravljeni kot v preteklih sezonah, na prvih tekmah sva vedno imeli nekaj težav na odločilnih tekmah za uvrstitev na glavni turnir. Vseeno sva prepričani, da je forma dobra, kar bova skušali dokazati že na svetovnem prvenstvu v Rimu," je zagotovila starejša izmed sester Fabjan, Erika.

Glavni cilj: OI v Londonu
"Glavni cilj sezone ostaja nabiranje točk na svetovni lestvici, kajti to je najenostavnejši način, da se lahko neposredno prebijeva na olimpijske igre v Londonu, kar je najin največji cilj v letošnji in naslednji sezoni. Zavedava se, da bo to izjemno zahtevno, saj se je leto pred olimpijskimi igrami vrnilo na igrišča ogromno odličnih dvojic, ki lovijo nastop na olimpijskih igrah. Vseeno verjameva, da lahko zaigrava v Londonu, s čimer bi dosegli daleč največji uspeh odbojke na mivki v Sloveniji. Eden izmed najinih ciljev je tudi, da znova postaneva državni prvakinji, lani se je turnir za naslov prvaka pokrival z Grand Slam turnirjem v Celovcu, kjer sva se prvič uvrstili na glavni turnir," je še povedala.

Na pomoč priskočila Nova KBM
Izjemno pomembna sta tudi zagotavljanje sredstev za izpeljavo sezone in nadaljnji kakovosten napredek. "Na tem mestu se zahvaljujeva Novi KBM, ki nama je priskočila na pomoč. Prepričani sva, da bova z njihovo pomočjo lahko namenili še več časa razmišljanju o odbojki, in ne o logističnih ter finančnih nalogah naše ekipe. In verjameva, da bova s svojimi nastopi razveseljevali tudi njih," je sklenila Erika. "Eriki in Simoni smo ponudili kar se da najboljšo podporo pri finančnih odločitvah in jima olajšali njuna rutinska opravila. Izkazovanje podpore banke odličnima športnicama tako pomeni tudi spodbujanje odličnosti in promocijo vztrajnosti. Pomeni sodelovanje, ki je zanesljivo, sodobno in odgovorno, kakršna je tudi Nova KBM," pa je še dodal izvršni direktor Nove KBM, Aleksander Batič.