Nemci so iz Stožic odnesli veliki dve točki. Foto: BoBo
Nemci so iz Stožic odnesli veliki dve točki. Foto: BoBo
ACH-ju za uvod točka, Nemcem dve

Unterhaching je po dramatičnem obračunu slavil s 3:2 in iz Stožic odnesel gromozanski dve točki. Še posebej veliki sta, če vemo, da je skupno v predtekmovanju na voljo le 18 točk in da so jih v dozdajšnjih petih sezonah slovenski prvaki le enkrat zbrali več kot deset.

Tekma bi se lahko ob preudarnejši igri ob koncu drugega niza razpletla tudi povsem drugače, a v svoji 41. tekmi v Ligi prvakov so odbojkarji ACH Volleya izgubili še 24. Šele drugič so slovenski prvaki evropsko sezono začeli pred domačimi gledalci, hkrati pa tudi šele drugič za uvod izgubili s 3:2. Točka v najuspešnejši sezoni kluba v Rzesowu je bila precej pomembnejša kot sinočnja v Stožicah.

Nova zasedba si je pridobila simpatije občinstva, a te ne bodo dovolj, ne v vnovičnem zanimanju za odbojko ne v lovu za drugi del tekmovanja, če v prihodnjem dobrem mesecu dni še pred povratno tekmo v Nemčiji ne bo na računu slovenskih prvakov vsaj sedmih točk.

Ekipa je homogena, igrala je atraktivno in napadalno neverjetno učinkovito. V oči bodejo napake. Pred leti, ko je uspešen koncept Glena Hoaga ACH popeljal na zaključni turnir, je kanadski strateg ves čas poudarjal, da v posameznem delu igre za zmago ne smeš napraviti več kot petih napak. Teh je bilo preveč, tako kot tudi nepredvidljivih situacij in skromnih obramb.

Nova zasedba z novim strokovnim vodstvom je začela graditi novo filozofijo, atraktivno in lepo za oko, a na koncu bodo štele točke in v tem pogledu čaka slovenske prvake še veliko dela, v kratkem pa tudi kopica predrznosti, da bi kakšno točko speljali italijanskim prvakom na gostovanju prihodnji četrtek v Macherati.

Športna zgodba Boštjana Reberšaka, Val 202

ACH-ju za uvod točka, Nemcem dve