Slovenski odbojkarji letos ne bodo igrali v Evropski ligi. Foto: EPA
Slovenski odbojkarji letos ne bodo igrali v Evropski ligi. Foto: EPA

V drugi skupini bodo Italija, Nemčija, Finska in Slovaška. Turnir bo od 8. do 13. maja v Sofiji, najboljši dve ekipi iz obeh skupin se bosta uvrstili v polfinale, v London pa bo odpotovala le najboljša reprezentanca.

Vinčić ni zadovoljen
"Jasno je, da z žrebom ne morem biti zadovoljen. V naši skupini so same velesile, tako da nas čaka težko delo. Ampak dokler obstajajo možnosti, se ne bomo predali - pa čeprav bomo igrali proti evropskim prvakom Srbom in gostiteljem, ki so že s samo organizacijo in vložki pokazali, kakšne ambicije imajo. Njihovi vložki se bodo slej ko prej vrnili. Mi bomo tukaj reprezentanca, ki bo tako kot Španija - ta je približno enake kakovosti kot mi - za uvrstitev v napredovanje potrebovala presenečenje. Želje so eno, drugo pa je realnost, mi lahko upamo, da bomo igralci na priprave prišli zdravi in motivirani, potem pa bomo videli, kaj se bo dalo storiti," je žreb pokomentiral reprezentančni podajalec Dejan Vinčić.

ACH Volley, ki je v sredo izpadel iz Lige prvakov, bo tekmovanje v Pokalu CEV nadaljeval z obračunom proti belgijski ekipi Knack Roeselare. Prva tekma bo 1. februarja v Belgiji, povratna pa teden dni pozneje v Tivoliju.

Brez Evropske lige
Bolj kot novica o neugodnem žrebu ga je razžalostila novica, da reprezentanca letos ne bo igrala Evropske lige, v kateri je lani zasedla tretje mesto. Odbojkarska zveza Slovenije se je namreč odločila, da se ne prijavi v to tekmovanje, saj bi bil "finančni vložek v ta projekt enostavno previsok, končni učinek pa premajhen".