Sebastjan Škorc je zadovoljen z dosedanjim potekom reprezentančnih priprav. Foto: MMC RTV SLO
Sebastjan Škorc je zadovoljen z dosedanjim potekom reprezentančnih priprav. Foto: MMC RTV SLO
Tine Urnaut
Tine Urnaut si je po mnenju selektorja s pristopom k delu v reprezentanci zaslužil kapetanski trak. Foto: MMC RTV SLO
Gregor Hribar
Selektor napoveduje trd boj za uvrstitev v nadaljevanje kvalifikacij. Foto: MMC RTV SLO
Odbojkarji na pripravah v Mariboru

Odbojkarski reprezentanti se te dni v Mariboru pripravljajo na kvalifikacije, ki bodo med 27. in 31. majem potekale na Portugalskem. Formo bodo še pred tem preverjali na prijateljskih tekmah s češko izbrano vrsto.

Odbojkarji optimistično napovedujejo preboj v 3. krog kvalifikacij in nato morda tudi na SP, ki ga bo leta 2010 gostila Italija. Glavni cilj sezone je sicer evropsko prvenstvo, ki bo septembra v Turčiji. Reprezentanca bo zaigrala tudi na sredozemskih igrah.

"Lahkih tekem ne bo"
"Konkurenca bo močna, nobena od tekem ne bo lahka. Na pripravah na Češkem bomo skušali odpraviti še zadnje napake in pomanjkljivosti, potem pa se odpravljamo na Portugalsko, kjer nas v naši skupini čakajo Portugalska, Grčija, Romunija in Danska. Predvsem Grki bodo izredno močni, saj se jim zelo pozna delo novega trenerja. Ciljamo na drugo mesto v skupini, vendar pa še enkrat poudarjam, da nobena od tekem ne bo lahka. Žreb je za nas dokaj ugoden, saj imamo prost dan prav takrat, ko se bo morda že poznala utrujenost pri tistih, ki so morda slabše pripravljeni. Sicer bi si v prvem krogu želel za nasprotnike Portugalce, a vsega pač ne moreš dobiti. Naš prvi cilje je, da pridemo med najboljše tri ekipe," je povedal Hribar in napovedal, da nameravajo reprezentanti ponoviti uspeh ženskih kolegic, ki so se v Franciji uvrstile v 3. krog.

Pleško naj bi se vrnil v ekipo za EP
Selektor bo v prihodnjih dneh računal na podajalca Roka Satlerja in Dejana Vinčiča, libera in najbolj izkušenega moža v ekipi Sebastijana Škorca (rezerva na tem mestu bo Miha Plot), na korektorja Mitjo Gasparinija in Alena Šketa, blokerje Alena Pajenka, Davorja Čebrona in Damirja Šabca ter sprejemalce Tineta Urnauta, Alana Komela in Andreja Flajsa. Kapetanski trak bo ob odsotnosti Mitje Pleška prevzel Tine Urnaut, ki je na pripravljalnem turnirju v Srbiji, s katerega se je reprezentanca vrnila pred dnevi. Selektorja je navdušil z dobro igro. Hribar tokrat v ekipo ni vpoklical enega najboljših slovenskih igralcev Mitjo Pleška, ki pa naj bo verjetno za EP verjetno spet na seznamu potnikov.

Škorc zadovoljen z delom ekipe
"Ta prvi ciklus smo opravili dobro, na tekmah v Beogradu pa smo videli, kje nam še kaj manjka. To bomo skušali na Češkem popraviti, čeprav pa ekipo spremlja veliko dobrih stvari in le nekaj slabih. Slednje moramo čim prej odpraviti, da bomo kvalifikacije odigrali, kot se spodobi," je dejal Škorc, najbolj izkušen član ekipe.

T. V.

Odbojkarji na pripravah v Mariboru