Mitja Gasparini je bil na tekmi z Izraelom neustavljiv. Na svojem računu je zbral kar 23 točk. Foto: EPA
Mitja Gasparini je bil na tekmi z Izraelom neustavljiv. Na svojem računu je zbral kar 23 točk. Foto: EPA
Tine Urnaut
Tine Urnaut bo kapetan slovenske odbojkarske reprezentance tudi na prihajajočem evropskem prvenstvu. Foto: MMC RTV SLO
Vinčić
Dejan Vinčić je tokrat za zmago Slovenije prispeval 2 točki. Foto: MMC RTV SLO
Odbojkarji kvalifikacije opravili brezhibno

Že pred tekmo se je vedelo, da bo reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu prihodnje leto v Avstriji in na Češkem. Slovenski selektor Veselin Vukovič je tekmo začel z liberom Alešem Fabjanom, debitantom v reprezentanci, na igrišču pa je bil tudi Mitja Gasparini, ki je na prejšnjih tekmah igral manj. V začetni postavi so bili še Radovič, Alan Komel, Tine Urnaut, Matevž Kamnik in podajalec Dejan Vinčić.

Začetek je bil izenačen. Prva, ki ji je uspelo priboriti prednost vsaj treh točk, je bila Slovenija, pri kateri je točke nabiral predvsem Gasparini. Slovenci so povedli z 21:18, kar je bilo dovolj za vodstvo 1:0, saj so domači do konca osvojili le še dve točki in še ti po sreči.

Brez večjih težav do konca
Gasparini je nadaljeval odlično predstavo, pridružil se mu je še Radovič. Izraelci so se v drugem nizu približali na 10:13, toda po točkah Vinčiča, Radoviča in bloku Komela je bilo ob drugem tehničnem odmoru že spet šest točk prednosti. Nato je v igro stopil Gregor Ropret, ki je uspešno zamenjal Vinčića in pripomogel k osvojitvi drugega niza.

V tretjem nizu so nato Vukovićevi varovanci zmago le še potrdili, največ zaslug za zmago v tretjem nizu pa je pobral "bombarder" Gasparini.

Vuković: Zapustili smo fantastični vtis
"Včeraj proti Španiji smo se izpraznili tako psihološko kot telesno, zato je bila danes izredno težka tekma. A fantje so spet pokazali, da so iz pravega testa. Prikazali so pravi odnos, tako v sami igri kot do reprezentančnega grba. Začetni odpor Izraelcev smo strli z večino članov udarne postave, nato pa postopoma ponudili priložnost tudi drugim," je dejal selektor Vuković in dodal: "Škoda, da zaradi poškodbe Jakopin ni mogel sodelovati v napadu, veliko sem danes pričakoval tudi od njega. Sta pa me navdušila tudi Ropret, še včeraj mladinec, in Fabjan, ki sta odigrala brez napake. Od Fabjana, ki je bil pri Bledu vso sezono rezerva, take predstave nisem pričakoval. Res lahko računam prav na vsakega igralca. Vesel sem, ker so fantje pokazali tudi profesionalen odnos, tako kot so po tekmi s Španijo obljubili. Zapustili smo fantastični vtis, dokazali, da smo resna ekipa, ki ve, kaj hoče."

KVALIFIKACIJE ZA EP 2011, DRUGI TURNIR, Tel Aviv

3. krog:
SLOVENIJA
- IZRAEL 3:0 (20, 17, 22)

Slovenija: Gasparini 23, Kamnik 6, Vinčič 2, Jakopin 1, Urnaut 3, Radovič 7, Ropret 2, Komel 13.

Izrael: Faiga 4, Bar Netzer 1, Hilman 10, Dadon 6, Goren 2, Ben Gal 6, Shafranovich 8, Sokolov 3.

ŠPANIJA - MADŽARSKA 3:1 (18, -18, 19, 17)

Vrstni red: Slovenija 12, Španija 9, Madžarska in Izrael po 7.

Odbojakarice vendarle do zmage
Ženska slovenska odbojkarska reprezentanca je v zadnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Constanci s 3:1 (20, 20, -19) premagala Švedsko in s tem zasedla tretje mesto v skupini, kar pa je bilo premalo za uvrstitev na prvenstvo.
3. krog:
ŠVEDSKA - SLOVENIJA
1:3 (-20, -20, 19, -18)

ROMUNIJA - BELGIJA
3:0 (21, 20, 20)
Vrstni red: Romunija 12, Belgija 10, Slovenija 8, Švedska 6.

Odbojkarji kvalifikacije opravili brezhibno