Slovenski odbojkarji so v Stožicah veliki favoriti za napredovanje. Foto: EPA
Slovenski odbojkarji so v Stožicah veliki favoriti za napredovanje. Foto: EPA
Konec prihodnjega tedna čaka Slovence prvi dvoboj dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo proti Hrvaški. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič

Slovenci so v dvobojih z z Izraelom, Madžarsko in Moldavijo izraziti favoriti. Vse tekme se bodo začele ob 17. uri, vstop pa bo prost. V drugi krog kvalifikacij se uvrsti zmagovalec turnirja.

V pripravah so Slovenci odigrali štiri tekme, dvakrat so premagali Avstrijo, z Nemčijo v Murski Soboti pa so enkrat zmagali in enkrat izgubili. "Videl sem dobre in slabe stvari. Slabe smo in še bomo poskušali odpraviti, vsekakor je še veliko prostora za napredek," meni selektor Luka Slabe, za katerega bo to prva uradna tekma na krmilu slovenske reprezentance.

Prvi nasprotnik Slovenije bo Izrael. "Igro Izraela smo, kolikor se je to dalo, analizirali do podrobnosti. Ogledali smo si vse njihove tekme v kvalifikacijah za nastop na EP 2013, imamo pa tudi podatke, kako so igrali v Mariboru proti mariborski mešani ekipi. Vemo, kdo vse je v kadru, koga iz prej omenjenih kvalifikacij ni in na podlagi tega se bomo skušali čim bolje pripraviti. Veliko lahko naredimo s svojimi servisi, ki so bili na drugi tekmi proti Nemčiji naša največja rakava rana. V ekipi imamo dobre izvajalce začetnih udarcev, toda biti odgovoren in hkrati kakovosten, je čisto druga zgodba. Na servisu bomo morali biti pridni, disciplinirani, kajti prav z dobrim servisom bi si lahko precej olajšali delo. Ob dobrem sprejemu, seveda," je srečanje napovedal Slabe.

Proti izraelski reprezentanci je slovenska že igrala. Zadnjič v kvalifikacijah za nastop na EP 2011, ko je v Mariboru zmagala s 3:0 (21, 15, 19), medtem ko je bilo v Tel Avivu prav tako 3:0 (20, 17, 20).

Petek ob 17.00:
IZRAEL - SLOVENIJA

Sobota ob 17.00:
MADŽARSKA - SLOVENIJA

Nedelja ob 17.00:
SLOVENIJA - MOLDAVIJA