ACH Volley, ki zadnja leta sicer domuje v Ljubljani, predtem pa je domoval v Radovljici oz. na Bledu, je osvojil zadnjih 14 državnih naslovov. Foto: Aleš Oblak
ACH Volley, ki zadnja leta sicer domuje v Ljubljani, predtem pa je domoval v Radovljici oz. na Bledu, je osvojil zadnjih 14 državnih naslovov. Foto: Aleš Oblak

Kamničani so v petek po dramatični tekmi v Mariboru postali prvi finalisti. V soboto so se jim pridružili še Ljubljančani. Odbojkarji ACH Volleyja so dobili tudi drugo polfinalno tekmo proti Salonitu Anhovo. Potem ko so v Kanalu zmagali, so imeli na povratni tekmi manj težav, zmagali so 3:0 (18, 17, 17).

ACH Volley je pred lepim številom gledalcev prikazal boljšo igro kot na prvi polfinalni tekmi in tokrat ni imel večjih težav. Gosti niso imeli niti v enem trenutku upanja, v vseh nizih so si že na začetku nabrali zaostanek, potem pa se niso niti enkrat resneje približali.

Sorodna novica Calcit trpel v peklu dvorane Tabor, odrešitev v tretjem nizu

Glavni razlog za to je bil slabši sprejem v vrstah Salonita, zaradi katerega niso mogli razviti prave igre v napadu. Njihovi glavni napadalci na čelu s Franom Peterlinom in Dejanom Čabarkapo so povsem zatajili, skupno so dobili 14 blokov, štirikrat jih je blokiral Uroš Pavlović.

Ljubljančani so od samega začetka pritisnili s servisom. Po začetnih udarcih Andrije Vilimanovića (dosegel tri od sedmih asov ACH-ja) in Pavlovića so hitro prišli do zanesljivega vodstva, sredi niza vodili že za devet točk, gosti so poraz nekoliko ublažili na samem koncu niza. Sprejem pri Kanalcih po servisih Jana Pokeršnika je spet trpel na začetku drugega niza. Ljubljančani so na začetku povedli s 7:1, nato pa z zanesljivo igro, občasno je tudi njim ponagajal sprejem, prednost držali do konca. Podoben razplet je imel nato tudi tretji niz, Kanalci niso niti enkrat zagrozili, tako da se je tekma v nasprotju s prvo hitro končala.

Prva finalna tekma za naslov državnega prvaka bo v sredo ob 18.00 v Ljubljani.


DRŽAVNO PRVENSTVO (M)

POLFINALE, povratni tekmi

Maribor - CALCIT VOLLEY - 0:3 (prva tekma)
3:2 (-22, 21, -29, 16, 13)

ACH VOLLEY - Salonit Anhovo - 3:2 (prva tekma)
3:0 (18, 17, 17).

ACH Volley: Kovačič, Purič 4, Pavlović 9, Satler, Brulec, Đirlić 20, Okroglič 3, Mantha, Vilimanović 6, Pokeršnik 12, Videčnik 7, Polujan 5.ž

Salonit Anhovo: Živanović 4, Česnik 1, Šarić, Nanut, Karnel, Basaneže 3, Kavčič, Maretić, Čabarkapa 5, Peterlin 3, Kovačič, Tomić 2, Vrtovec 11.