Varovanci Veselina Vukovića so uspešno pričeli evropsko ligo. Foto: Thomas Črnčec
Varovanci Veselina Vukovića so uspešno pričeli evropsko ligo. Foto: Thomas Črnčec

Najboljši posameznik oslabljene slovenske reprezentance je bil Mitja Gasparini, ki je zbral 26 točk. Veselje ob zmagi je nekoliko pokvarila poškodba Dragana Radovića, ki so ga morali v tretjem nizu z igrišča odpeljati v bolnišnico. Radović si je poškodoval gleženj.
Slovenija je igrala brez treh nosilcev igre Alena Šketa, Vida Jakopina in Matevža Kamnika. V prvem nizu so bolje začeli gostitelji, a so Slovenci hitro prevzeli pobudo in povedli z 20:17. Belgijcem se je uspelo vrniti v igro (22:22), a je Alan Komel z dvema zaporednima točkama priigral Sloveniji zmago v nizu.

V drugem nizu je Slovenija še slabše začela in domačim odbojkarjem je uspelo izid poravnati na 1:1. V naslednjem nizu je blestel nesrečni Radović, ki se je pozneje poškodoval, v zadnjem pa je Davor Čebron uspešno nadomestil Radovića in z razpoloženim Gasparinijem je Vukovićevi vrsti uspelo priti do zmage.

V nedeljo ob 14.00 se bosta Belgija in Slovenija pomerili še enkrat. V drugi tekmi skupine so v Sheffieldu Britanci premagali Hrvaško s 3:2 (-21, -21, 24, 18, 4).

EVROPSKA LIGA, skupina A, 1. krog:
BELGIJA - SLOVENIJA
1:3 (22, -19, 18, 23)
Gasparini 26, Urnaut 17, Pajenk 14, Radović 7, Komel 4, Čebron in Vinčić po 2.