Erika in Simona Fabjan sta zasedli drugo mesto. Foto: STA
Erika in Simona Fabjan sta zasedli drugo mesto. Foto: STA
Zmagovalci turnirja na Ptuju
Zmagovalci turnirja na Ptuju. Foto: Špela Bokal

V moškem finalu sta zmago slavila Danijel in Jan Pokeršnik, ki sta z 2:1 (18, -13, 9) premagala Alena Djordjeviča Kamenika in Nejca Zemljaka.

V prvem nizu Čehinji premočni
V ženskem finalu sta bili Čehinji Kolocova in Slukova na ptujski, od občasnega dežja nekoliko težji mivki, ves čas prepričljivejši igralki. Kmalu sta si priigrali večjo prednost. Ko je narasla že na sedem točk (13:6), sta sestri Fabjan vzeli odmor. Ta je vsaj delno ustavil nalet Kolocove in Slukove, ki pa sta se na koncu veselili zmage v prvem nizu.

Izenačena igra v drugem nizu
Drugi niz je bil precej bolj izenačen, saj sta tudi Fabjanovi ujeli svojo igro in precej bolj tesno sledili Čehinjama. Ti sta še naprej precej začetnih udarcev namenjali manj razpoloženi mlajši Simoni, a se Slovenki nista predajali. Izenačili sta na 16. točki, vendar sta Čehinji znova zaigrali v svojem ritmu in izkoristili prvo zaključno žogo.

"Čehinji sta zelo kakovostni igralki, kar sta pokazali tudi tukaj. Redno se uvrščata na glavne turnirje po Evropi. Prvi niz sva začeli nekoliko v krču, nisva ujeli pravega ritma, zato sta Čehinji hitro povedli in si priborili lepo prednost. V drugem nizu sva prepoznali njuno igro, zato sva ubrali obratno taktiko kot v prvem setu, kar se nama je obrestovalo. Na koncu sva igrali premalo zanesljivo v napadu in to je odločilo zmagovalca," je povedala Erika Fabjan.

"Prireditelji so naredili velik korak proti evropski konkurenci, tako tekmovanje kot tudi kakovost ekip so bili na visoki ravni, vendar pa bo v prihodnosti potrebno še postoriti marsikaj, da bo odbojka na mivki v Sloveniji še bolj napredovala. Potrebno je še naprej vabiti tujce, saj tako tudi domači igralci lažje napredujemo. Zaenkrat igrava kvalifikacije v evropski in svetovni seriji turnirjev, nabirava točke in izkušnje in upava, da bova kmalu igrali na glavnih turnirjih. Morava se še tehnično in taktično napredovati, ter razviti igro. Lepo je igrati pred domačo publiko in upava, da bo tako tudi v prihodnjih letih," je še dodala starejša od sester Fabjan, ki se bo skupaj s Simono zdaj pripravljala na evrospko prvenstvo do 23 let.

Precej dela za brata Pokeršnik
Moški finale brez nekaterih najboljših slovenskih dvojic je bil precej bolj izenačen, vsaj v prvih dveh nizih. Prvega sta po petnajstih minutah v svoj prid izkoristila prva nosilca - brata Pokeršnik, ki sta bila boljša tako na mreži, kot tudi pri odbijanju napadov nasprotnikov v polju. V drugem setu je bila pobuda na strani Zemljaka in Džordževiča. Slednja sta že od začetka zaigrala precej bolj napadalno in si ob visoki prednosti zagotovila "tie break". V odločilnem tretjem nizu sta bila brata Pokeršnik boljša s 15:9 v žep pospravila ček za 1.100 evrov.

Naslednji turnir slovenskega prvenstva v odbojki na mivki bo državno prvenstvo v Kranju 31. julija in 1. avgusta.