Teja Lenarčič je kljub poškodbi zaigrala in dodala svoj delež k zmagi Kamničank. Foto: MMC RTV SLO
Teja Lenarčič je kljub poškodbi zaigrala in dodala svoj delež k zmagi Kamničank. Foto: MMC RTV SLO

Prvo tekmo v Kamniku so dobile s 3:1, na povratni tekmi pred 1.350 gledalci pa izgubile z 0:3 (-15, -21, -22), a nato s 15:12 dobile odločilni, zlati niz.

Poškodbi okrnili ekipo
Kamničanke so igrale nekoliko oslabljene, saj je v Sloveniji ostala Lea Urbančič, v Ukrajini pa se je poškodovala še Teja Lenarčič, ki pa je vseeno stopila na parket.
V prvem nizu je bila razigrana le Tjaša Turnšek (skupaj 20 točk), kar je bilo premalo za kaj več kot 15 točk. V drugem nizu je bilo vodstvo gostiteljic s 16:9 previsoko, da bi gostje kljub dobri končnici lahko ogrozile domače. Začetek tretjega niza so Ukrajinke odprle z 10:0 predvsem po zaslugi odličnega bloka in napak calcitovk. Slovenske odbojkarice so se sicer približale na 7:11 in 15:16, vendar so nato vseeno morale priznati poraz.

Velik preobrat v zlatem nizu
V zlatem nizu so gostiteljice povedle s 7:4, potem pa so Kamničanke zaigrale odlično. Po točkah Elmine Handanović, bloku in asu Amele Hadžić ter ob razpoloženi Petri Kramolc v napadu je dvorana obmolknila, saj je na semaforju hitro kazalo 14:8 za Calcit. Domače so sicer znižale na 14:12, a je Kramolčevi vendarle uspelo končati delo.

V tretjem krogu se bodo calcitovke pomerile s turško ekipo Iller Bankasi Ankara.
Mariborčanke še drugič slavile s 3:2
Nova KBM Branik se je uvrstil v osmino finala Pokala CEV. Na povratni tekmi proti češkemu Kralovem Polu so Štajerke v Mariboru še drugič zmagale, tudi tokrat je bil izid 3:2. Mariborčanke so že zaostajale z 0:2, a so se še pravočasno pobrale in preprečile zlati niz. V osmini finala se bodo pomerile z zmagovalcem dvoboja med italijanskim Urbinom in francoskim Montagnesom.
Pokal Challenge, 2. krog, povratna tekma:
Severodončanka - CALCIT VOLLEYBALL 1:3
3:0 (15, 21, 22)

V tretji krog so se uvrstile Kamničanke, saj so s 15:12 dobile zlati niz.
Pokal CEV, 1/16 finala, povratna tekma:
NOVA KBM BRANIK - KRALOVO POLE BRNO 3:2
3:2 (-13, -20, 20, 13, 8)
V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.