Ljubljančani se bodo s Poljaki pomerili še enkrat v torek v Stožicah. Foto: Sandi Fišer
Ljubljančani se bodo s Poljaki pomerili še enkrat v torek v Stožicah. Foto: Sandi Fišer
ACH Volley na Poljskem na pragu presenečenja

Zaradi svojih izjemnih navijačev in priljubljenosti odbojke na Poljskem, zaradi sedemletnega primata v enem izmed najmočnejših prvenstev, ki daje namanj dva udeleženca Lige prvakov in ne nazadnje zato, ker je s svojim vplivom in financami prepričal vodilne na Evropski zvezi, da so gostili dva izmed zadnjih štirih zaključnih turnirjev lige prvakov.

Za vse našteto je treba imeti tudi kakovostno moštvo, delno ga lahko oblikujejo z milijoni, delno z lastnim kadrom, ki skoraj vsako leto navrže kakšen nov obraz. Sinoči je bil s 17-timi točkami in kar petimi uspešnimi bloki med najboljšimi na igrišču 22-letni Karol Klos. Poljaki imajo precej širši nabor igralcev, tako da lahko brez težav nadomestijo tudi enega izmed junakov poljske reprezentance z minulega svetovnega pokala Marcina Mozdzoneka, ki tokrat ni igral.

Vse našteto, ob že več kot desetletju vlaganja v odbojko, Poljake umešča v sam vrh. In če si na Poljskem gospodar sedem let, se to v odbojkarskem svetu sliši precej drugače, kot če si v Sloveniji.

In zdaj se verjetno sprašujete, kako je mogoče, da so bili odbojkarji ACH Volley sinoči tako blizu presenečenja. Tudi v vrstah slovenskih prvakov je zbran izjemen potencial, nekaj smo ga lahko spoznali že skozi leta, nekaj ga je izluščil izjemni strokovnjak Igor Kolaković, ki je v Ljubljano pripeljal tudi odličnega Uroša Kovačeviča. Najmlajši na igrišču je s soigralci pokazal, da lahko mladost, predrznost in sistem nadomestita marsikaj.

V športu se redko dogajajo presenečenja, na dolgi rok vselej zmagujejo najboljši in največji, a prav zanimivo je, da se Belchatowu na zaključni turnir Lige prvakov še ni uspelo uvrstiti z izločilnimi boji. Vselej jih je namreč preskočil kot organizator zaključnega turnirja. Sinoči pa smo pred nabito polnimi tribunami zastarele dvorane Mosir, ki je, čeprav je v mestu povsem nova dvorana, del taktike in poljskega negostoljubja, prepoznali obrise zmagovitega ACH Volleya. Takšnega, ki je navduševal v sezoni, ko se je prek izločilnih bojev prebil med štiri najboljše, kar je odlična osnova za nadaljevanje letošnje sezone.

3. krog:
PGE SKRA BELCHATOW - ACH VOLLEY
3:2 (-23, -28, 21, 18, 12)

BUDVANSKA RIVIJERA - TOURS VB
0:3 (-19, -14, -20)

Lestvica: 
PGE SKRA BELCHATOW 3 3 0 9:3 8
TOURS VB 3 2 1 7:3 6
ACH VOLLEY 3 1 2 5:8 3
BUDVANSKA RIVIJERA 3 0 3 2:9 1
ACH Volley na Poljskem na pragu presenečenja