Gheorghe Cretu. Foto: Reuters
Gheorghe Cretu. Foto: Reuters

Kaj bo pri pogovorih ključno? Ropret je za TV Slovenija pojasnil: "To, kakšna je njegova zaveza do kluba. Najbogatejši klubi imajo zadržke, da svoje vrhunske trenerje, ki so tudi odlično plačani, pustijo na reprezentančne obveznosti."

Slovenija je na olimpijskih igrah izpadla v četrtfinalu, pričakovanja, da se bo kateri od nosilcev igre, ki so zraven že desetletje in več, poslovil od reprezentance, pa se niso uresničila. Na zvezi se vseeno zavedajo, da se bo počasi zgodila menjava generacije. Ropret meni: "Vse večjo vlogo bodo morali imeti mlajši igralci, ki se morajo postopno naučiti, kako nositi odgovornost težkih tekem, polnih dvoran in ključnih trenutkov tekem."

Razveseljivo je, da je finančnih težav zveze konec, poznajo se tudi pozitivni učinki organizacije svetovnega prvenstva 2022. "Lažje dihamo. Ne bom rekel, da ni več nobenega greha iz preteklosti, smo pa blizu temu, da počistimo vse."

Čeprav so ga nagovarjali h kandidaturi za predsednika evropske zveze, se Metod Ropret za to ni odločil, oktobra pa ga čaka volilna skupščina za vodenje OZS-ja. "To odločitev sem sprejel – tudi na naslednji skupščini se bom potegoval za mesto predsednika odbojkarske zveze."

V Evropski odbojkarski zvezi je sprejel podpredsedniško mesto in bo novemu predsedniku Roku Sikiriću v veliko podporo pri zavzemanju za manj naporne reprezentančne in tudi klubske sezone.

Oktobra naj bi bilo znano, ali bo Cretu ostal selektor ali ne