Slovenke bodo v torek in četrtek (obakrat ob 19. uri) v Črnučah igrale proti Izraelu in Estoniji. Foto: EPA
Slovenke bodo v torek in četrtek (obakrat ob 19. uri) v Črnučah igrale proti Izraelu in Estoniji. Foto: EPA

"Za nami je veliko treningov in tekem za trening. Dobro smo pripravljene na Izrael. Pomembno je, da igramo tako, kot smo igrali na treningtekmah, kar nas bo pripeljalo do zmage nad Izraelom," je povedala sprejemalka Mija Šiftar.

Na evropsko prvenstvo so že uvrščene vse štiri države gostiteljice turnirja (Azerbajdžan, Češka, Švedska in Turčija), ob njih pa še najboljše ekipe lanskega evropskega prvenstva – Srbija, Nizozemska, Italija, Poljska, Francija, Bolgarija, Ukrajina in Slovaška.

"Vzdušje v ekipi je super, dekleta so trdo delala, veliko je ambicij pred jutrišnjo tekmo. Ekipa je pripravljena, po šestih tednih priprav na igrišču in tudi različnih dejavnosti za krepitev ekipnega duha je ta posebna skupina pripravljena iti na parket," je optimističen selektor Alessandro Orefice.

Slovenke bodo kvalifikacije igrale v skupini C, skupaj z Izraelom in Estonijo, s katero se bodo Slovenke v Ljubljani pomerile 29. avgusta. Obe tekmi bosta v Črnučah ob 19. uri v športni dvorani Maksa Pečarja. Prenosa obeh tekem na TV SLO 2. Vstop bo prost.

Selektor Alessandro Orefice ima na voljo 13 odbojkaric, podajalki Evo Pavlović Mori in Žano Ivano Halužan Sagadin, korektorici Evo Zatković in debitantko Tani Jurič, sprejemalke Loreno Lorber Fijok, Mijo Šiftar in Seleno Leban, srednje blokerke Sašo Planinšec, Mirto Velikonja Grbac, Niko Milošič in Najo Kukman ter prosti igralki Anjo Mazej in Katjo Banko.

Drugi del kvalifikacij bo med 2. in 10. avgustom prihodnje leto.

Slovenke so v sklopu priprav na kvalifikacije odigrale šest pripravljalnih tekem. Sprva so dvakrat s po 3:0 v nizih ugnale Madžarsko, nato enkrat premagale (3:1) in enkrat remizirale (2:2) proti Belgiji, za konec pa so dvakrat premagale še Romunijo s 3:0 in 3:1.

Slovenske odbojkarice velike favoritinje proti Izraelu in Estoniji