Slovenska odbojkarska reprezentanca je zaključni turnir Evropske lige v Košicah končala na tretjem mestu. Foto: EPA
Slovenska odbojkarska reprezentanca je zaključni turnir Evropske lige v Košicah končala na tretjem mestu. Foto: EPA
Alen Pajenk
Alen Pajenk je bil z odličnimi servisi nerešljiva uganka za Romune. Foto: MMC RTV SLO
Odbojkarji osvojili bron

Dvoboj so veliko bolje začeli Romuni, ki so hitro povedli s 3:0, nato še s 4:2, a so se Slovenci vendarle prebudili in iz minute v minuto igrali bolje. Nekaj napak so si privoščili le ob servisu, Alen Šket je med drugim štirikrat žogo poslal v mrežo, a so zato igrali precej bolje v napadu, kjer je znova blestel Tine Urnaut. Prvi niz, ki so ga Slovenci dobili s 25:19, je trajal 25 minut.

Odlični servisi Urnauta in Pajenka
Tudi drugi niz se je začel podobno kot prvi, Romuni so spet bili za odtenek boljši, a se jim nikakor ni uspelo odlepiti od Slovencev, ki so začeli servirati vse bolje. Nasprotnika sta bila ves čas izenačena, a le do končnice, kjer so Slovenci pritisnili na plin in z odličnimi servisi Urnauta in Alena Pajenka ter pomembnimi bloki Dejana Vinčića niz po 24 minutah zlahka dobili s 25:18.

Vodili že za 7 točk
V tretjem nizu so Romuni popolnoma odpovedali, v njihovo igro se je prikradlo vse več napak, zlasti ob servisu, kar so Vukovićevi varovanci z veseljem izkoristili. Pajenk je z dvema zaporednima odličnima servisoma svoji ekipi priboril vodstvo s 7:3. Najvišja slovenska prednost v zadnjem nizu je znašala +7 (22:15). Romuni so se s štirimi hitrimi točkami znova priključili, a jim je za preobrat zmanjkalo moči in so tretji niz po 25 minutah izgubili s 25:22.

EVROPSKA LIGA, ZAKLJUČNI TURNIR, KOŠICE

Za 3. mesto:
SLOVENIJA
- ROMUNIJA
3:0 (20. 18. 22)

Slovenija: Čebron 1, Pajenk 12, Planinc, Šket 15, Gasparini, Kamnik 7, Plot, Vinčič 3, Jakopin 10, Urnaut 9, Ropret, Čebulj.

Romunija: Began 5, Roman, Stancu 9, Olteanu, Moisa, Voinea 1, Bartha, Birao, Borota 8, Gontariu 16, Feher, Maries.

Finale:
SLOVAŠKA
- ŠPANIJA
3:2 (22, -22, -24, 22, 12).

Odbojkarji osvojili bron