Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta izgubili vse tri dvoboje. Foto: CEV
Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta izgubili vse tri dvoboje. Foto: CEV

Na prvi tekmi v torek sta morali priznati premoč Čehinjama Miroslavi Dunarovi in Danieli Mokri, ki sta bili boljši z 21:19 in 21:13. Danes sta se v odločilnih tekmah skupinskega dela tekmovanja pomerili z Nemkami. Najprej z Lauro Ludwig in Louise Lippmann, ki sta se veselili zmage z 21:9 in 21:12, potem pa še s Svenjo Müller in Cinjo Tillmann, ki sta bili boljši prav tako z 2:0 (9, 12).

Za edini slovenski odbojkarici na EP-ju, ki bo do 18. avgusta potekal v Haagu, Apeldoornu in Arnhemu, je tekmovanje tako končano. Na koncu sta Slovenki zasedli 25. mesto.

Kotnik in Lovšin sta na EP-ju prvič nastopili leta 2022 v Münchnu in zasedli 17. mesto, enako končno uvrstitev pa sta dosegli tudi na lanskem prvenstvu na Dunaju.

"Mislim, da na nobeni tekmi nisva pokazali tistega, česar sva sposobni in kar znava, tako da je razočaranje veliko," je dejala Tajda Lovšin.

Tjaša Kotnik je dodala: "Na tem evropskem prvenstvu nisva mogli najti svoje igre, kar je velika škoda in razočaranje takoj po turnirju je veliko. Žal nisva imeli sreče z zelo težko skupino, v njej sva igrali z dvema ekipama, ki sta se ravno vrnili z olimpijskih iger, in to odlično pripravljeni."

Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin razočarani zapustili evropsko prvenstvo