Klemen Čebulj ostaja doma zaradi osebnih razlogov. Foto: EPA
Klemen Čebulj ostaja doma zaradi osebnih razlogov. Foto: EPA

Z njo bo odigrala tudi dve uradni (21. in 22. maj) in še dve prijateljski tekmi. V olimpijsko državo ne bo odpotoval eden izmed nosilcev igre Klemen Čebulj, ki zaradi družinskih razlogov ostaja doma in se bo v Mariboru pripravljal skupaj z mladinsko reprezentanco.
"Čebulj ima nekaj osebnih težav, dogovorili smo se, da ostane doma, a se nam bo pridružil takoj, ko se vrnemo iz Brazilije," je dejal selektor Andrea Giani, ki je na koncu prvega dela priprav dočakal še zadnja dva reprezentanta, ekipi sta se pridružila kapetan Tine Urnaut in Mitja Gasparini.

Giani je zelo zadovoljen s prvim delom priprav, pravi, da je spoznal, da ima Slovenija za srebrno generacijo še nekaj zelo obetavnih igralcev. Tončka Šterna je imel na radarju že lani, letos pa ga je navdušil še njegov brat Žiga, ki bi sploh v odsotnosti Čebulja že lahko imel pomembno vlogo v reprezentanci. Tudi libera Klemna Hribarja je spoznal na lanskih pripravah, spregledati pa ni mogel niti visokega blokerja Saše Štalekarja. Vsi igralci Calcita Kamnika bodo ob blokerju ACH Volleyja Diku Puriču odpotovali v Brazilijo, kjer bodo zamenjali srebrne z evropskega prvenstva Čebulja, Jana Kozamernika, Uroša Pavlovića, Jana Pokeršnika in Mihe Plota.

Seznam reprezentantov za Brazilijo:
- podajalca: Dejan Vinčić, Gregor Ropret;
- sprejemalci: Tine Urnaut, Alen Šket, Jan Klobučar, Žiga Štern;
- blokerji: Alen Pajenk, Danijel Koncilja, Sašo Štalekar, Diko Purič;
- korektorja: Mitja Gasparini, Tonček Štern;
- prosta igralca: Jani Kovačič, Klemen Hribar.

Odbojkarji odpotovali v Brazilijo
Odbojkarji odpotovali v Brazilijo