Vse razen zmage ACH-ja s 3:0 bi bilo veliko presenečenje. Foto: BoBo
Vse razen zmage ACH-ja s 3:0 bi bilo veliko presenečenje. Foto: BoBo
ACH Volley - Calcit Volleyball
Mory Sidibe je bil z 21 točkami najboljši igralec tekme. Foto: BoBo
Gladka zmaga ACH-ja v Tivoliju

"Ljubljančani" so pričakovano gladko odpravili Kamničane, ki so po posameznih nizih osvojili 20, 15 in 18 točk, nikoli pa niso resno ogrozili favoriziranih nasprotnikov. Mory Sidibe je bil z 21 točkami najučinkovitejši igralec srečanja.

Druga tekma bo v četrtek v Kamniku. Gre za ponovitev lanskega finala, v katerem so nekdanji "Blejci" Kamničane odpravili s 3:0. Enak izid gre pričakovati tudi letos.

Luka Slabe, trener ACH Volleyja: "Šokterapija Panvite ni bila več prisotna, saj je od te tekme minilo že veliko časa. Igrali smo kar solidno. Če sem v kakšnem elementu pričakoval malenkost boljšo igro, je bil to sprejem, saj Kamničani danes niso dobro izvajali začetnih udarcev. V vseh drugih elementih smo bili boljši. Vem, da bo Calcit že naslednjo finalno tekmo igral bolje in finale še zdaleč ni odločen."

Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: "Igrali smo pod svojimi zmožnostmi, tekmec pa je igral solidno. Bili so boljši. Ne samo na mestu korektorja, pač pa tudi na prvem tempu, kjer so igrali zelo dobro, pa tudi mi smo naredili preveč napak na sprejemu servisa, da bi jim lahko bili enakovredni. Potrebujemo idealen sprejem, tega pa danes ni bilo dovolj. Vsaj ne toliko, kot bi si ga želel."

ODBOJKA (M)
DRŽAVNO PRVENSTVO
FINALE, prva tekma

ACH VOLLEY - CALCIT VOLLEYBALL 1:0
3:0 (20, 15, 18)

ACH Volley: Flajs 12, Lewis, Šket, Sidibe 21, Klobučar 11, Pleško, Petrović, Ropret 3, Fabjan, Rašić 4, Moreno, Vidič 8.
Calcit Volleyball: Lakner, Hribar, Novljan, Brulec 1, D. Pokeršnik 1, Planinc 7, J. Pokeršnik 10, Brus 1, Hrast 1, Stavbar 4, Kotnik 5, Štern 1.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage. Druga tekma bo v četrtek v Kamniku.


Za 3. mesto:
PANVITA POMGRAD - ASTEC TRIGLAV 1:0
3:1 (22, -25, 19, 21)

V odebeljenm tisku je izid v zmagah. Igrajo na dve zmagi.

Gladka zmaga ACH-ja v Tivoliju