Slovenija je premagala Veliko Britanijo in ima v Evropski ligi zdaj 14 točk. Foto: EPA
Slovenija je premagala Veliko Britanijo in ima v Evropski ligi zdaj 14 točk. Foto: EPA
Odbojkarji brez težav do nove zmage

Ker so imeli Britanci po štirih krogih presenetljivo dve zmagi (nad Hrvaško in Belgijo), so se slovenski odbojkarji spoštljivo podali na Otok, toda strah je bil odveč. Kakovost je bila nesporno na slovenski strani, čeprav selektor Veselin Vuković ni mogel računati na vse najboljše. S 24 točkami je bil najučinovitejši Mitja Gasparini.

V 3. nizu šepalo v organizaciji napada
Kazalo je, da bodo Slovenci povsem rutinsko opravili svoje delo, toda v tretjem nizu so se Britanci prebudili, izničili visok zaostanek 12:6 in izenačili na 15. Slovenci niso izkoristili štirih zaključnih žog, vedno bolj je šepalo pri organizaciji napada in Britanci so prevzelo pobudo ter dobili niz s 33:31. Izkazal se je zlasti Dami Bakare.

Z vrnitvijo Pajenka igra spet prodornejša
V četrtem nizu je Vuković na igrišče vrnil Alena Pajenka, igra je spet postala prodornejša, blok trdnejši in Slovenija je stvari postavila na svoje mesto, povedla s 13:6 in 17:6 ter izkoristila drugo zaključno žogo za 16:25. V soboto ob 17. uri se bosta reprezentanci pomerili še enkrat.

Za izgubljen tretji niz krivo eksperimentiranje selektorja
"V tretjem nizu se je zgodilo nekaj, kar za odbojko ni nič čudnega. Naredil sem nekaj zamenjav, okleval z odmorom, ker sem se hotel prepričati, kako fantje reagirajo v takih trenutkih, vse to pa je privedlo do izenačene končnice. V njej so imeli Britanci manj izgubiti, zato so niz tudi dobili. A fantom nimam česa zameriti, dosegli so novo lepo zmago," je povedal Vuković.

Evropska liga, skupina A, 5. in 6. krog:
VELIKA BRITANIJA - SLOVENIJA
1:3 (-21, -14, 31, -16)
Slovenija: Čebron 4, Pajenk 10, Planinc 3, Vidič, Gasparini 24, Kamnik 5, Plot, Vinčić 6, Urnaut 15, Fabjan, Ropret, Čebulj 13.

Sobota ob 17.00:
VELIKA BRITANIJA - SLOVENIJA

Sobota:
HRVAŠKA - BELGIJA
Nedelja:
HRVAŠKA - BELGIJA

Vrstni red: Slovenija 14, Velika Britanija in Hrvaška po 5, Belgija 3 točke.

Zmagovalec se uvrsti na zaključni turnir, ki bo julija na Slovaškem.

Odbojkarji brez težav do nove zmage