ACH Volley bo v torek lovil prvo zmago sezone v Ligi prvakov. Foto: Aleš Fevžer
ACH Volley bo v torek lovil prvo zmago sezone v Ligi prvakov. Foto: Aleš Fevžer
ACH Volley nujno potrebuje zmago

Čeprav gre za najslabše moštvo v skupini A, slovenskih prvakov ne čaka lahko delo. Obe ekipi sta v prvem krogu izgubili, ACH proti Piacenzi, kar je bilo pričakovano (veseli dejstvo, da je bila točka na dosegu roke), Marek Union Dupnica pa proti Toursu, potem ko so se tekmecem dobro upirali.

"Bolgari so od lanske sezone spremenili ekipo. So mladi in visoki, vsekakor tudi nevarni. Bo pa rezultat odvisen predvsem od nas samih. Če bomo servirali, kot znamo, se lahko nadejamo dobrega rezultata," je povedal trener ACH Volleyja Luka Slabe, ki si želi spodbudo s tribun.

Zaveda se, da bo po psihološki plati tekma zahtevnejša: "V Piacenzi nismo igrali pod pritiskom, tokrat pa bo ta gotovo prisoten. Če se hočemo prebiti iz predtekmovalne skupine, moramo Bolgare premagati."

ACH Volley je imel od tekme proti Piacenzi nekaj časa, da se pripravi na Bolgare, ker tekem Srednjeevropske lige ni igral. Podobno velja tudi za Bolgare - ekipa iz Dupnice, ki v svojih vrstah nima reprezentantov, namreč niti še ni začela bolgarskega prvenstva.

Tekma bo ob 18. uri, prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

ACH Volley nujno potrebuje zmago