Merkur Maribor se je veselil zmage v Novem mestu. Foto: www.alesfevzer.com
Merkur Maribor se je veselil zmage v Novem mestu. Foto: www.alesfevzer.com

Igralci Merkurja Maribor in ACH Volleyja se v Novem mestu in v Hočah niso niti dobro oznojili (obakrat 0:3), nekoliko več dela so imeli Kamničani in Kanalci. Calcit in Salonit sta Panvito Pomgrad oziroma Hišo na kolesih Triglav premagala s 3:1.

Ključ do uspeha Mariborčanov nad Krko je bil servis, najboljša ekipa rednega dela prvenstva je dosegla osem asov. Štajerci so bili standardno dobri v napadu, Rok Možič je dosegel 16, Ahmed Ihbajri pa 11 točk.

ACH Volley je imel proti Hočam nekaj težav le v končnici prvega niza. Božidar Vučičević je bil s 15 točkami najučinkovitejši igralec tekme, Amir Touhteh je dosegel štiri ase, Matic Videčnik pa štiri bloke.

Kamničani so v zadnjem krogu rednega dela v Murski Soboti celo izgubili, a niso igrali z najmočnejšo postavo. Tokrat so na igrišče stopili vsi najboljši, toda lahkega dela niso imeli, potem ko so tekmecem prepustili tretji niz. Milosz Hebda je dosegel 19 točk, Jan Brulec je v statistiko vpisal štiri ase, Sašo Štalekar pa kar šest blokov.

Kranjčani so proti Salonitu v prvem nizu vodili s 23:16, a so prednost po servisih Jakoba Kavčiča zapravili, niz se je končal z zmago Salonita z 31:29. Izenačen drug niz so nato dobili Gorenjci, v nadaljevanju pa so bili Kanalci vendarle za odtenek boljši. Pri zmagovalcih je 20 točk dosegel Fran Peterlin, točko več je na drugi strani zbral Janko Bregant.

"Zaspan" začetek Kamničank in Mariborčank

Pri dekletih so Calcit Volley, Nova KBM Branik in SIP Šempeter slavili proti Ankaranu, Kopru in Krimu. Kamničanke in Mariborčanke so na Obali izgubile prvi niz.

Ankarančanke so v Kopru, kjer igrajo domače tekme, v prvem nizu branilke naslova popolnoma nadigrale, toda Olivera Kostić in kolegice so v nadaljevanju vendarle našle pravi ritem. Kostićeva je dosegla 20 točk, na drugi strani jih je Dobrina Valentinova Hristoskova vpisala 17.

Najučinkovitejša igralka tekme Luka Koper – Nova KBM Branik je bila mlada Taja Gradišnik Klajnšček z 18 točkami.

Ni veliko manjkalo, da bi na gostovanju pri Krimu prvi niz izgubil tudi SIP Šempeter. Savinjčanke so ves čas zaostajale, celo s 16:23, a nato z dobrimi servisi Nike Markovič dosegle devet zaporednih točk. Markovičeva je bila s 16 točkami najboljša igralka tekme.

1. DOL (M), četrtfinale

Prve tekme:
HOČE – ACH VOLLEY 0:1
0:3 (-21, -17, -10)

PANVITA POMGRAD – CALCIT VOLLEY 0:1
1:3 (-23, -18, 22, -12)

KRKA – MERKUR MARIBOR 0:1
0:3 (-14, -20, -20)

HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV – SALONIT 0:1
1:3 (-29, 23, -22, -18)


1. DOL (Ž), četrtfinale

Prve tekme:
LUKA KOPER – NOVA KBM BRANIK 0:1
1:3 (21, -12, -20, -19)

ANKARAN – CALCIT VOLLEY 0:1
1:3 (17, -16, -16, -18)

KRIM – SIP ŠEMPETER 0:1
0:3 (-23, -15, -13)

GEN-I VOLLEY – Grosuplje 2:0

V odebeljenem tisku so izidi v zmagah. Igrajo na dve zmagi.