Fenomen iz Griž, kot bi lahko rekli Luciji zaradi uspešnih borb s precej težjimi in višjimi nasprotnicami, je dosanjal olimpijsko medaljo. Foto: Reuters
Fenomen iz Griž, kot bi lahko rekli Luciji zaradi uspešnih borb s precej težjimi in višjimi nasprotnicami, je dosanjal olimpijsko medaljo. Foto: Reuters
Lucijin trener skoraj skočil na tatami
Bron odtehtal vsa leta garanja

Tako je bronasta olimpijka (do 63 kg) izpred štirih let slovensko judo štafeto še bolj pristno predala 23-letni rojakinji iz Griž. Ta je imela po polfinalnem porazu proti Japonki Maki Cukada le nekaj minut za pripravo na boj proti Južni Korejki Na Jung Kim.


Le 15 minut do boja za bron
"Po polfinalnem porazu sem imela le kratek trenutek - 15 minut - da se zberem. To je bilo težko. Urška mi je zmasirala roke, trener mi je dajal napotke: kaj ne smem, kaj moram delati. To je težko opisati laikom. Morala sem čim prej pozabiti na poraz in se pripraviti na Korejko," je vtise strnila po Sari Isakovič druga slovenska športna junakinja olimpijskih iger.

Ker je zaradi poškodbe na prejšnjih izgubila prvi dvoboj, je bila še posebej pozorna, da se ji v pripravah ne bi pripetilo kaj podobnega.

Za začetek se je želela izogniti le poškodbi
"Na prejšnjih olimpijskih igrah sem bila poškodovana. Zato sem pazila, da zdaj ne bom. Ker sem doživela neprijetno izkušnjo, so me nasprotniki vedno pazili. Pomembno je bilo, da se ne poškodujem in oddelam trening," poudarja "Luca".

Na treningu uporabi kar fante
Kot vedno, tudi tokrat ni pozabila na družino in vse zaslužne za njen uspeh: "Družina je vsekakor pomembna. Zadnja dva meseca me niso obremenjevali, tako da mi doma ni bilo treba kaj postoriti. Sparing partnerji so vedno prišli, ko sem jih poklicala. Ker sem edina "težkašica" v Sloveniji, se je bilo treba boriti tudi s fanti, ki hodijo v službo in jih je bilo težko dobiti za trening."

Doma je "Lučka" in ne "Luca"!
Družina Polavder pa vrhunskega uspeha svoje "Lučke" in ne "Luce", kot jo kliče večina novinarjev, ni proslavila skupaj. Oče Luka je živčno čakal doma in poudarja, da "pri tako načelni punci uspeh ni smel izostati", žena Ida in mlajša sestra pa v rezultatu uživata kar na letovanju, kakšno naključje, v Luciji pri Portorožu! Pritiska namreč ne zdržita in zato tudi ne spremljata tekem.

Ž. K.

Lucijin trener skoraj skočil na tatami
Bron odtehtal vsa leta garanja