Bo moral Lionel Messi nazaj v Španijo ali se bo Barcelona usmilila in mu dovolila nastop v Pekingu? Foto: EPA
Bo moral Lionel Messi nazaj v Španijo ali se bo Barcelona usmilila in mu dovolila nastop v Pekingu? Foto: EPA

Spor se je vlekel skozi vse poletje in doživel vrhunec, ko je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) ukazala klubom, da morajo dovoliti igralcem nastop v Pekingu, čeprav turnir ni v mednarodnem koledarju. Klubi se niso predali in dobili bitko. Barcelona, Schalke in Werder so se odločili, da se pritožijo na športno razsodišče v Lozani (Cas), ki je odločil v njihov prid.

Fifa je že sporočila, da je presenečena in razočarana nad odločitvijo Casa, ki trdi, da ni nobene pravne podlage, da morajo klubi pustiti svojim igralcem na olimpijske igre, saj si nogometaši želijo nastopiti na olimpijskem turnirju.

Werder in Schalke sta se odločila, da kljub temu dovolita Diegu in Rafinhi nastop za Brazilijo. Argentinski selektor Sergio Batista je dejal, da v Pekingu ostaja tudi Messi, a iz Barce za zdaj še ni prišla zelena luč.

"Kljub takšni odločitvi pozivam klube, da omogočijo nogometašem nastop na olimpijskih igrah. To bi bilo najlepše tako za igralce, navijače kot tudi za samo nogometno igro. Obžalujem, da Cas pri svoji odločitvi ni upošteval olimpijskega duha," je že prej povedal predsednik Fife Sepp Blatter.

R. K./M. R.