Roger Federer ima na letošnjih olimpijskih igrah veliko ciljev. Foto: EPA
Roger Federer ima na letošnjih olimpijskih igrah veliko ciljev. Foto: EPA

Švicarski teniški superzvezdnik se je v petek kar trikrat prešerno veselil. Kot zastavonoša je popeljal svojo reprezentanco v mimohodu po Ptičjem gnezdu, nato je v v krogu svoje delegacije praznoval 27. rojstni dan, žalostno novico za vse oboževalke pa prihranil za konec. Z dolgoletno spremljevalko Miroslavo Vavrinec naj bi namreč svojo zvezo kmalu kronala s poroko.

Fantje so se vračali zgodaj zjutraj
"Očitno sem veliko doživela v svoji 16-letni karieri, ampak petkova noč je bila najveličastnejša, odkar profesionalno igram tenis. Biti skupaj z vsemi ameriškimi športniki je bilo zelo navdihujoče. Fantje, s katerimi smo v olimpijski vasi, so se vrnili okoli pol treh zjutraj," navdušenja nad spektakularnim odprtjem iger ni mogla skriti Davenportova.

Olimpijska zmagovalka iz Atlante 1996 je zaradi poškodbe kolena odpovedala nastop med posameznicami, še vedno pa je v igri med dvojicami.

Ko te starši poimenujejo olimpijada ...
Olimpijske igre v Pekingu so navdušile mnoge kitajske starše, da so svojim novorojencem dali ime v zvezi z največjim spektaklom leta. Kar 8.500 otrok je dobilo ime po igrah oziroma po simbolih, ki so povezani z igrami. Tako se 3.500 otrok imenuje Aojin (Olimpijada po kitajsko), 5.000 fantkov in punčk pa se imenuje po eni izmed petih olimpijskih maskot - Beibei, Džingdžing, Huanhuan, Jingjing in Nini.

Ž. K.