Francoski mediji pišejo, da je oče z incidentom vrgel velik madež na hčerkin uspeh. Foto: EPA
Francoski mediji pišejo, da je oče z incidentom vrgel velik madež na hčerkin uspeh. Foto: EPA

Barbara Matić je v torek v dvorani Champ de Mars osvojila zlato kolajno v kategoriji do 70 kilogramov. Kot piše Le Parisien, je do incidenta prišlo med evforičnim proslavljanjem četrtfinalne zmage.

Prostovoljka je očeta judoistke prijavila na policijski postaji. Kot poroča časopis, je policiji povedala, da je Boris Matić dvoboj spremljal na mestu, kjer ga ne bi smel. Stal je med sedežema C13 in C14, moral pa bi biti na sedežu C04. Ko je to ugotovila, ga je prosila, naj se prestavi.

Ker ne govori francosko, ji je med pogovorom z njim v angleščini uspelo razumeti, da je oče judoistke, ki se trenutno bori na tatamiju. Dal ji je vedeti, da se do konca obračuna ne bo premaknil.

Matić naj bi bil zelo glasen, po zmagi pa je prostovoljko prijel za ramena in jo poljubil na usta, preden je stekel po stopnicah.

Incident je potrdila priča, ki je navedla, da ga je prostovoljka skušala odriniti, a mu jo je vseeno uspelo poljubiti. Pristavila je, da je žrtev prebledela in bila v šoku.

V sredo zvečer so ga policisti pozvali na zaslišanje. Na postaji se je zglasil v četrtek, potem pa so ga pridržali.

Kot piše Index.hr, družina Matić zanika navedbe francoskih medijev o aretaciji Borisa Matića. Kot navajajo, je na policijsko postajo prišel prostovoljno skupaj z odvetnikom in glavnim tajnikom Hrvaškega olimpijskega komiteja Sinišo Krajačem.

Le Parisien dodaja, da je poteza Matića spomnila na incident Luisa Rubialesa, predsednika španske nogometne zveze, ki je lani po finalni zmagi na svetovnem prvenstvu na silo poljubil reprezentantko Jennifer Hermoso.