Eva Terčelj (v sredini) je uspešno opravila svoj nastop. Foto: Reuters
Eva Terčelj (v sredini) je uspešno opravila svoj nastop. Foto: Reuters

Eva Alina Hočevar je bila po veliki napaki v svoji skupini tretja za Francozinjo Angele Hug in Alžirko Carole Diano Bouzidi ter pred Irko Madison Corcoran, zato je morala v repešaž. Tam je zmagala pred Avstrijko Viktorio Wolffhardt in Japonko Aki Jazava. Tudi v repešažu sta napredovali prvi dve kajakašici iz vsake skupine.

Tekmovanje se bo nadaljevalo v nedeljo z osmino finala, v ponedeljek pa sledijo še četrtfinale, polfinale in finale. Terčelj je na stavnicah tretja favoritinja, bronasto medaljo ji je pred začetkom iger napovedala tudi slovita ameriška revija Sports Illustrated.

"Želela sem si privarčevati eno vožnjo, zato sem vesela, da mi ni bilo treba v repešaž. Francozinja je izkoristila domačo progo, sama pa sem se za drugo mesto udarila s Fišerovo. Je agresivna tekmovalka, a na moj napad ni imela odgovora. Lahko bi izpadla danes, lahko pa pridem do finala. Seveda upam, da se bo uresničilo slednje," je povedala Ljubljančanka.

Terčelj: Led je prebit, vesela sem uvrstitve naprej

Po dekletih so tekmovali še moški, oba Slovenca pa nimata visokih pričakovanj, saj krosu na treningih tako rekoč ne posvečata pozornosti. Peter Kauzer je v 1. krogu nastopil v osmi skupini in zasedel tretje mesto. Prvi je bil Nemec Noah Hegge, drugi Slovak Jakub Grigar in četrti Britanec Adam Burgess.

Benjamin Savšek je bil na vrsti takoj za Kauzerjem in v svoji skupini zasedel četrto mesto. Hitrejši so bili Avstralec Timothy Anderson, Poljak Mateusz Polaczyk in Tajvanec Šaohsvan Vu.

Oba Slovenca sta bila nato uspešna v repešažu. Savšek je bil drugi v skupini za Poljakom Grzegorzem Hedwigom in pred Maročanom Mathisom Soudijem, Kauzer pa prav tako drugi za Avstralcem Tristanom Carterjem ter pred Nizozemcem Jorisom Ottnom in Andyjem Baratom s Komorov. Napredovala sta po dva kajakaša iz vsake skupine.

Kajakaški kros, sobotni nastopi Slovencev

Preostali slovenski nastopi 8. dne iger

Plavalka Neža Klančar si je na 50 metrov prosto priplavala finale. V polfinalu je s časom 24,40 postavila nov osebni in državni rekord. Gre za prvi slovenski finale v plavanju po Pekingu 2008. Več tukaj.

Veslačica Nina Kostanjšek je v enojcu veslala v finalu C in zasedla končno 18. mesto. Več tukaj.

Z jadralnimi regatami v Marseillu so nadaljevali Žan Luka Zelko, Lin Pletikos ter Tina Mrak in Jakob Božič. Več tukaj.

Na cestni dirki kolesarjev je bil izmed Slovencev najboljši Jan Tratnik, ki je zasedel 8. mesto. Več tukaj.

Atletinja Anita Horvat je ostala brez nedeljskega polfinala v teku na 800 metrov. Več tukaj.

Na zadnji tekmi skupinskega dela so rokometašice s 27:23 izgubile proti Švedinjam in ostale brez četrtfinala.