Thomas Pidcock je znova olimpijski prvak, in to kljub predrti gumi. Foto: Reuters
Thomas Pidcock je znova olimpijski prvak, in to kljub predrti gumi. Foto: Reuters

Pidcock in Koretzky sta se v zadnjem krogu nekajkrat izmenjala v vodstvu, a 24-letni Britanec je na koncu ugnal tekmeca s spretno potezo tik pred koncem, ko se mu je uspelo prebiti na notranjo stran ovinka ter tako prehiteti Francoza, ki se je komaj izognil trku. Na koncu se je po zaostanku devetih sekund Koretzky moral sprijazniti s srebrno medaljo.

Dve sekundi za Koretzkim je ciljno črto prečkal še Hatherly, ki mu je tako uspelo afriški celini priboriti prvo olimpijsko odličje v kolesarstvu po 68 letih.

Pidcockova zmaga je še toliko slajša, saj je aktualni svetovni prvak v gorskem kolesarstvu letos moral zapustiti Dirko po Franciji zaradi koronavirusne okužbe. Med današnjo dirko mu je težave povzročala prebita prednja guma, a ga to ni ustavilo na poti do zlata.

Pidcock drugič zapored olimpijski prvak v olimpijskem krosu

Medtem švicarskemu veteranu Ninu Schurterju, ki se je uvrstil na deveto mesto, ni uspelo osvojiti še četrte zaporedne medalje v olimpijskem krosu po tem, ko je osvojil bron na igrah leta 2008, srebro leta 2012 in zlato na igrah leta 2016.

Gorsko kolesarstvo (M), olimpijski kros
UvrstitevTekmovalecDržava
1Thomas PidcockVelika Britanija
2Victor KoretzkyFrancija
3Alan HatherlyJužna Afrika
Gorsko kolesarstvo (M), posnetek (od 18.18 naprej odločilen napad Pidcocka)