Slovenski odbojkarji so z odliko opravili nalogo na uvodni tekmi olimpijskega turnirja. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski odbojkarji so z odliko opravili nalogo na uvodni tekmi olimpijskega turnirja. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija ima na vrhu skupine A tri točke, sledi ji Francija z dvema, potem ko je po petih nizih v nedeljo ugnala Srbijo. Ta ima eno točko, Kanada pa je na dnu brez točke.

Zmaga Slovenije s 3:0 ali 3:1 bi pomenila, da bi Slovenija v skupini končala vsaj pred Srbijo in Kanado, ne glede na razplet drugega dvoboja drugega kroga med gostitelji in Kanadčani (danes ob 21.00).

Slovenski odbojkarji so za uvod premagali dobro razpoloženo reprezentanco Kanade in spisali pravljičen začetek odbojkarske zgodbe na olimpijskih igrah. V prvem nizu je nekaj smole imel prvi korektor Slovenije Tonček Štern, ki pa se je z imobiliziranim izpahnjenim kazalcem na levi roki v končnici niza vrnil na igrišče in s soigralci uspešno končal prvo olimpijsko tekmo.

Po koncu je zdravnik odbojkarske reprezentance komentiral Šternovo poškodbo: "Na srečo je bila opravljena repozicija prsta že na terenu, pozneje tudi delna imobilizacija. Štern je tekmo nadaljeval in nadaljnja diagnostika bo pokazala, ali gre morda tudi za kakšen zlom."

Tekmo boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na TV SLO 2, MMC-ju in na Valu 202.


Olimpijske igre, 2. krog

Skupina A, danes ob 17.00:
SLOVENIJA – SRBIJA

Ob 21.00:
FRANCIJA – KANADA