Odbojkarji se pripravljajo na OI. Foto: Aleš Oblak
Odbojkarji se pripravljajo na OI. Foto: Aleš Oblak

Selektor Gheorghe Cretu je odbojkarjem po vrnitvi iz Poljske, kjer so nastopili na prestižnem Wagnerjevem memorialu in osvojili drugo mesto, namenil zelo kratek počitek, zdaj pa so pred njimi še zadnji naporni dnevi.

"Forma raste, ves čas jo skušamo stopnjevati. Del tega procesa je bil tudi nastop v Krakovu, kjer smo se vzporedno s tekmami posvečali še telesni pripravi. Po dnevu in pol počitka smo se vrnili na delo, opravili zelo težek trening v fitnesu, zatem še z žogami," je za Odbojkarsko zvezo Slovenije dejal Cretu.

Cretu dodaja, da morajo do odhoda v Pariz popraviti še nekaj manjših stvari, a so na dobri poti: "Vsi vlagamo največ, kar lahko, in na vsakem treningu vsi dajemo vse od sebe. Imam občutek, da smo od prvega do zadnjega povsem osredotočeni na zadnje priprave."

Odbojkarji na OI merijo proti kolajni

Priložnost za dokazovanje so v Krakovu dobili tudi igralci, na katere Cretu doslej ni veliko računal. Standardnemu članu udarne slovenske zasedbe Klemenu Čebulju se to zdi zelo pomembno, meni namreč, da so igralci s klopi v Parizu lahko velika dodana vrednost reprezentance. "Na Poljskem je dal selektor priložnost tudi mlajšim, ki niso toliko nastopali v Ligi narodov, in ti so še dodatno pokazali, da lahko vsak od nas stopi na igrišče, nam pomaga v težkih trenutkih in da nanje lahko računamo," pravi koroški sprejemalec.

"To, da smo po na turnirju v Krakovu po hudem boju izgubili s Poljsko, nam daje le še dodatno motivacijo za delo in tudi željo, da izboljšamo še tisto, kar mogoče v določenih trenutkih oziroma pri določenih elementih še ni delovalo najbolje. Temu se bomo na zadnjih treningih posvetili v največji meri," je dodal Čebulj.

Selektor Slovenije. Foto: Aleš Oblak
Selektor Slovenije. Foto: Aleš Oblak

Podobno razmišlja tudi kapetan reprezentance Tine Urnaut, ki je prepričan, da s soigralci lahko pokažejo še več in da bodo zadnji dnevi priprav v Ljubljani še kako pomembni. "V teh dneh bo največ pomenila naša pripravljenost, da bomo do olimpijskih iger skušali izboljšati vse, kar je še mogoče izboljšati. Smo na določeni ravni, na kateri imamo po mojem mnenju še prostor za napredek, in nekatere stvari lahko še precej popravimo," pravi izkušeni 35-letni sprejemalec.

Kapetan slovenske izbrane vrste je poudaril, da bodo maksimalno izkoristili obdobje, ki ga še imajo na voljo: "Zares se bomo potrudili, da v Pariz pridemo v najboljšem mogočem stanju."

Slovenski odbojkarji bodo zadnji trening v Ljubljani predvidoma opravili v sredo, prvo tekmo olimpijskega turnirja pa bodo igrali 28. julija, ko se bodo pomerili proti Kanadi. V skupini sta še Srbija (30. julij) in branilka zlata iz Tokia Francija (2. avgust).

Za slovensko reprezentanco bo to zgodovinski prvi nastop na olimpijskih igrah.