Tonček Štern je bil neustavljil, v prvih dveh nizih je dosegel kar 20 točk. Foto: Reuters
Tonček Štern je bil neustavljil, v prvih dveh nizih je dosegel kar 20 točk. Foto: Reuters

Deset točk Tončka Šterna v prvem nizu
Prvi niz je Slovenija dobila s 25:21, deset točk je dosegel Tonček Štern, ki je blestel kljub nedeljski poškodbi prsta. Večji del niza je bilo izenačeno. Po "pipu" Tineta Urnauta (žoga je letela s hitrostjo kar 110 km/h) je Slovenija povedla z 11:9. Srbija (presenetljivo je bil v prvi postavi sprejemalec Miran Kojundžić) je z delnim izidom 4:1 izenačila na 16, sledile pa so spet slovenske minute, pri čemer je odločilno vlogo odigral Štern. Njegova uspešna akcija v napadu je prinesla prednost 19:17, sledil je njegov as (žoga se je dotaknila mreže), pa srbska napaka in s tem prednost 21:17. Slovenija je prek Tineta Urnauta unovčila drugo zaključno žogo.

Kar je uspelo Pajenku sredi drugega niza, je v vrhunski odbojki nekaj res redko videnega: serviral je kar desetkrat zapored! V šali bi lahko rekli, da mu je očitno pomagalo, ker ga je nekaj minut prej v glavo (ob servisu) zadel Tonček Štern. Foto: Reuters
Kar je uspelo Pajenku sredi drugega niza, je v vrhunski odbojki nekaj res redko videnega: serviral je kar desetkrat zapored! V šali bi lahko rekli, da mu je očitno pomagalo, ker ga je nekaj minut prej v glavo (ob servisu) zadel Tonček Štern. Foto: Reuters

S Pajenkom na servisu do delnega izida 9:0
V drugem nizu je imela Slovenija nekaj kriznih minut (Srbi so ob štirih lastnih napakah Slovencev ušli na 6:10), ki pa jih je hitro preživela in nadaljevala v neverjetnem slogu. Na servis je prišel Alen Pajenk in z delnim izidom 9:0 poskrbel za preobrat in slovensko prednost 21:15. To je bilo res obdobje neverjetne slovenske premoči in privlačnih potez. Niz se je končal z 20. točko izjemnega Tončka Šterna.

Skoraj ujeli zlato borbo judoistke
Tretji niz so bolje začeli Srbi (2:5), a so Slovenci kmalu spet našli pravi ritem in po ogledu videoposnetka povedli s 13:11. Po uspešnem bloku in vodstvu z 20:16 je bilo že slutiti, da razigranim Slovencem nič ne more več vzeti zmage. Zdelo se je, kot da se jim mudi čim prej končati, da bi videli finalno borbo in zlato medaljo judoistke Andreje Leški. Po uri in 20 minutah je namreč že prišla prva zaključna žoga, ob servisu Pajenka jo je v trenutku, ko je bila Andreja Leški zlata, unovčil Klemen Čebulj.

V petek derbi s Francijo
Slovenija ima na vrhu skupine A 6 točk, Francija se lahko (ob večerni zmagi nad Kanado) približa na največ točko, tako da bo zelo verjetno o prvem mestu v skupini odločal petkov dvoboj med Slovenijo in Francijo. Srbija bo za četrtfinale še trepetala, saj ima po dveh krogih le eno točko, tako da mora Kanado premagati s 3:0 ali 3:1. V četrtfinale se bosta neposredno uvrstili po dve ekipi iz vsake skupine ter dve najboljši tretjeuvrščeni. Nato se na podlagi točk naredi lestvica, po kateri se četrfinalni dvoboji določijo po sistemu 1-8, 2-7, 3-6 in 4-5. Za zdaj je torej še povsem nemogoče ugibati, kdo bi lahko bil tekmec Slovenije v četrtfinalu.

Odločilna točka odbojkarjev Slovenije za zmago nad Srbijo s 3:0

Olimpijske igre, 2. krog

Skupina A:
SLOVENIJA – SRBIJA 3:0 (21, 19, 19)
T. Štern 25 (1 blok, 2 asa),, Čebulj 12 (1 as), Urnaut 9, Pajenk 6 (1 blok, 3 asi),, Kozamernik 3; Ivović 10 (1 blok, 1 as), Kujundžić 7, Krsmanović 6 (2 bloka, 1 as), Atanasijević in Luburić po 5, Podraščanin 3 (1 as).

Danes ob 21.00:
FRANCIJA – KANADA


Skupina B, 2. krog:
ITALIJA - EGIPT 3:0
Sreda ob 9.00:
POLJSKA - BRAZILIJA


Skupina C, 2. krog:
ZDA - NEMČIJA 3:2
Sreda ob 13.00:
JAPONSKA - ARGENTINA