Slovenija je letos na EP-ju izgubila proti Švedski z 28:22. Foto: Reuters
Slovenija je letos na EP-ju izgubila proti Švedski z 28:22. Foto: Reuters

"Meni osebno je Švedska reprezentanca med top tri. Na vseh igralnih pozicijah imajo vrhunske igralce. Igrajo neverjeten rokomet, ampak pred tekmo je rezultat vedno 0:0 in bomo videli, kako bo po 60 minutah," pravi levo krilo izbrane vrste Tilen Kodrin.

"Pred nami je še kar nekaj tekem. Še tri v skupinskem delu. Je kar tempo in noben nasprotnik ni lahek. Zdaj imamo Švede, ki so vrhunski. Potem Japonci in Nemci, tudi Japonci igrajo odlično. Toda treba je iti do konca, dati vse od sebe kot na zadnjih dveh tekmah. Olimpijada se ne igra vsako leto. Rekli smo si, da damo zadnji atom moči," je povedal krožni napadalec Blaž Blagotinšek.

Slovenija se je s Švedsko pomerila nazadnje na letošnjem evropskem prvenstvu in izgubila z 28:22. "Švedska ima še hujši ritem kot Hrvaška in morali bomo pokazati še več. Če je kaj pozitivnega, je to, da se zavedamo, da še nihče ni na zares najvišji ravni, po drugi strani pa smo vsi začutili, da je bila energija prisotna in nas je ponesla," je povedal organizator igre Miha Zarabec.

V napadu sta proti Hrvaški blestela predvsem Aleks Vlah in Blaž Janc. Zadnji je več časa prebil na desnem zunanjem položaju, namesto na krilu, kar je zanj primarni položaj. "Tudi pri Barceloni igram tam in sem nekakšen joker na desnem zunanjem, zato mi to ni tuje. Rad sem na tej poziciji in tukaj sem moral prevzeti to vlogo," je dejal Janc.

Proti Hrvaški je v drugem polčasu začutil, da se vse obrača. "Takrat smo preklopili, začeli uživati v igri. Vrnili smo nasmeh na lica drug drugega. S takšnim pristopom se ne bojim Švedov. Čaka nas zelo težka tekma. Oni so favoriti, a pustimo se presenetiti," je še dodal Janc.

Hrvati zlahka premagali Nemce

Hrvaška se je po porazu s Slovenijo pobrala z zmago 31:26 nad do zdaj še neporaženimi Nemci. Hrvati niso v celotnem dvoboju niti enkrat zaostajali. Ključen je bil začetek drugega polčasa, ko so povedli za pet golov. Razliko so brez večjih težav vzdrževali do konca. Z devetimi goli je bil junak srečanja Ivan Martinović. Po pet golov so prispevali Luka Cindrić, Domagoj Duvnjak in Mario Šoštarić. Vratar Dominik Kuzmanović je zbral enajst obramb.

SKUPINA A, 3. krog

Sreda:
HRVAŠKA – NEMČIJA 31:26 (15:13)

Ob 14.00:
ŠPANIJA – JAPONSKA

Ob 16.00:
SLOVENIJA – ŠVEDSKA

SKUPINA B, 3. krog

Sreda ob 9.00:
NORVEŠKA – MADŽARSKA

Ob 19.00:
FRANCIJA – EGIPT

Ob 21.00:
DANSKA – ARGENTINA

V živo