Amalie Iuel do polfinala na 400 m z ovirami, zaročenec Svindal pa je pazil na otroka

Amalie Iuel, ki je na olimpijskih igrah tekmovala v teku na 400 metrov z ovirami, se je lanskega septembra z nekdanjim superzvezdnikom alpskega smučanja Akslom Lundom Svindalom razveselila rojstva sina.

Rodila je s pomočjo carskega reza. "Tudi zaradi tega se mi zdi neverjetno to, da sem se uvrstila na olimpijske igre," je norveška državna rekorderka z danskimi koreninami delila za TV Slovenija. "Vesela sem, da sem postala mama, kar sem si od nekdaj želela, in da se obenem lahko ukvarjam z ljubljenim športom," je še priznala 30-letnica, ki je olimpijske nastope sicer končala v polfinalu.

Sorodna novica Olimpijski vrtec: Kako nova pobuda Allyson Felix spreminja pravila igre

Čeprav je zaradi najuspešnejše atletinje vseh časov Allyson Felix, ki velja za veliko promotorko združevanja vlog vrhunske športnice in mame, v pariški olimpijski vasi zaživel pravi otroški kotiček, je o tem Iuel izvedela prepozno.

"Na žalost sem za te jasli izvedela šele teden pred odhodom. Tako sva se z zaročencem že dogovorila, da se bo po treh dneh v Parizu vrnil domov in pazil sina," je povedala o dogovoru z zaročencem in dodala, da je njun sin trenutno v varstvu Akslovega očeta, ki "zagotovo uživa v čuvanju vnuka".

Svindal je v tem času v Parizu užival v dobri hrani, olimpijskih športih in spodbujanju svoje zaročenke. "Biti gledalec je čustveno. Utrujen sem tako, kot da bi jaz tekmoval," je priznal na družbenih omrežjih.