Nadaljujejo se tekmovanja v ragbiju na vozičkih. Takole so se borili Novozelandci in Nemci. Foto: Reuters
Nadaljujejo se tekmovanja v ragbiju na vozičkih. Takole so se borili Novozelandci in Nemci. Foto: Reuters
Sedeče odbojkarice ostale brez brona

V tekmi za tretje mesto so Slovenke po tretjem krogu še drugič v Pekingu izgubile proti Nizozemkam, ki so z zmago s 3:0 uničile upe po četrti slovenski medalji. Slovenke so s četrtim mestom ponovile dosežek iz Aten. Kitajske so v finalu s 3:0 ugnale ZDA.

Urnaut čestita Nizozemkam in Slovenkam
"Težko je kaj reči. Želja je bila ogromna, mogoče celo prevelika, da bi končno osvojili to bronasto medaljo. Mislim, da so Nizozemke v višini in kakovosti še vedno pred nami in jim lahko le čestitam. Našim dekletom pa tudi, da so se tako borile. V tretjem nizu smo ujeli ritem, na koncu naredili napako, ki lahko vpliva na rezultat, poleg tega nismo imeli sreče," je tekmo komentiral slovenski trener Adolf Urnaut.

Odličen nastop debitantke Ljubičeve
V Ptičjem gnezdu je v metu kopja v združenih kategorijah F54-56 ob debitantki Cerkvenikovi nastopila še Tatjana Majcen Ljubič, branilka srebra iz Aten, ki pa tokrat zaradi združevanja kategorij ni imela pravih možnosti. Z metom 12,78 metra je nastope končala po prvem delu in zasedla 12. mesto. Cerkvenikova se je prebila v finale (18,50 m), z osebnim rekordom 18,69 metra pa nato za bronom zaostala le 39 točk.

Ž. K.

Sedeče odbojkarice ostale brez brona