Slepi Brazilec Lucas Prado je s svojim vodičem v teku na 200 metrov hitel zlati medalji naproti. Foto: Reuters
Slepi Brazilec Lucas Prado je s svojim vodičem v teku na 200 metrov hitel zlati medalji naproti. Foto: Reuters
POI: Odbojkarice v četrtfinalu

Ženska dvojica Mateja Pintar - Andreja Dolinar je v kategoriji 4/5 v osmini finala s 3:1 ugnala igralki iz Hongkonga. Odločilni sta bili posamični zmagi odlične Pintarjeve s 3:0, v obračunu dvojic sta prav tako slavili brez izgubljenega niza.

"Te ekipe nisva poznali, saj z njima še nisva igrali. V tekmo sva šli z željo, da poskusiva zmagati, predvsem v dvojicah, to je velikokrat pot do uspeha. V četrtfinalu naju čaka Nemčija, druga ekipa na svetu. To bo zelo težka tekma," pred nedeljskim obračunom napoveduje Dolinarjeva.

Gladek poraz proti Franciji
Moška ekipa je proti favorizirani Franciji pričakovano klonila. Bilo je 3:0 v zmagah. Ivan Lisac in Bojan Lukežič sta izgubila tako posamično kot obračun dvojic.

Golbal: Slovenci za 7. mesto
Golbalisti
so po nepričakovanem porazu v četrtfinalu proti ZDA turnir nadaljevali s tekmo za razvrstitev od 5. do 8. mesta in izgubili proti Dancem s 4:6. Zadnja slovenska tekma, za sedmo mesto, bo na sporedu v nedeljo. Tekmec bo Finska.

Kuster nižje od želja
Kolesar David Kuster je svoje nastope končal s cestno preizkušnjo, kjer je v združeni konkurenci treh kategorij, poleg Kusterjeve LC2 še LC1 in CP4, zasedel 27. mesto. To je nižje od želja, saj je načrtoval uvrstitev okoli 20. mesta. Za zmagovalcem Fabiem Tribolijem je zaostal 15 minut.

T. O./ C. R.

POI: Odbojkarice v četrtfinalu