Darka Đurića danes ob 17. uri po slovenskem času čaka novi nastop v Riu de Janeiru. Foto: EPA
Darka Đurića danes ob 17. uri po slovenskem času čaka novi nastop v Riu de Janeiru. Foto: EPA

Trening, trening, oddelal bom pač treninge in se pripravil na 200-metrsko razdaljo. Skušal se bom čim manj obremenjevati s tem in skušal odplavati tako, kot sem treniral.

Darko Đurić
Veselka Pevec in Polona Sladič
Veselka Pevec je na letošnjih paraolimpijskih igrah že osvojila zlato odličje. Foto: Vid Ponikvar/Sportida
POI: Super torek pred Slovenci

Plavalca Darka Đurića čaka tretji nastop na igrah, pa tudi ena od njegovih dveh najmočnejših disciplin. Na 100 metrov prosto je bil peti, a je kanček razočaranja, ko je ostal brez tako želene medalje, hitro pozabil.

Tudi zaradi uspešnega nastopa in finala na 50 metrov delfin, pa čeprav je to disciplina, kjer zaradi sodelovanja v višji kategoriji S5 (njegova je S4) s tekmeci z manjšo invalidnostjo nima pravih možnosti za enakovreden boj. Vseeno je to razdaljo vzel kot dober trening, zadovoljen je bil s časom, ki ga je dosegel, se je pa takoj po koncu nastopa obrnil tudi že k torkovi tekmi na 200 metrov.

V bazenu ob 17. uri
"Trening, trening, oddelal bom pač treninge in se pripravil na 200-metrsko razdaljo. Skušal se bom čim manj obremenjevati s tem in skušal odplavati tako, kot sem treniral," je pred zanj novim zelo pomembnim nastopom dejal Đurić. V bazenu v olimpijskem parku bo zdaj že 27-letni plavalec s Podbrezij (rojstni dan je imel v nedeljo, a je dejal, da bo najprej opravil ves predviden program na igrah, šele potem pa razmišljal o praznovanju) danes ob 12. po brazilskem času oziroma ob 17. po slovenskem. Pričakovani finale pa bo na sporedu precej pozno za ljubitelje športa v Sloveniji, saj je po krajevnem času v Riu finale v tej disciplini predviden ob 20.33 (oziroma v Sloveniji v noči na četrtek ob 1.33).

Sepultura se mu je zahvalila
Đurić je v Riu postal znan tudi po "incidentu" s slušalkami, ki jih je pozabil sneti pred finalom na 50 metrov delfin. Brazilci so bili navdušeni, ko se je nato s spontano kretnjo opravičil gledalcem, še bolj pa potem, ko je v pogovoru za brazilsko televizijo povedal, da je poslušal glasbo njihove skupine Sepultura - na družabnih omrežjih so se mu za zvestobo do roba bazena zahvalili tudi brazilski metalci ...

Strelci spet v akciji
Skorajda sočasno bo na drugem koncu Ria spet živahno v strelskem centru Deodoro. Franček Gorazd Tiršek, Veselka Pevec in Damjan Pavlin bodo nastopili v disciplini R5 z zračno puško leže, v slovenski strelski ekipi pa pričakujejo, da bi lahko tudi ta disciplina prinesla lep uspeh. Pevčeva bo po zlati medalji na prvi tekmi povsem neobremenjena, Tiršek pa bo skušal razočaranje, ko je v zadnjem strelu izgubil zlato medaljo in bil "le" srebrn, zdaj spremeniti v napad na svoji zadnji tekmi v Riu. "Trening je potekal brez presenečenj. Res je, da je za nami super sobota, a smo skušali umiriti čustva. Strelstvo je mentalno zelo zahteven šport in moramo se osredotočiti na tekmo. Treningi kažejo odlično formo Tirška, ki je sposoben uvrstitve v finale, Pavlin je nekje mejen, Pevčeva pa v tej disciplini ni toliko konkurenčna. A strelstvo je dinamičen šport in vse se lahko zgodi," je trenerka Polona Sladič prepričana, da lahko v njeni ekipi poskrbijo še za kakšno zelo visoko uvrstitev.

Trening, trening, oddelal bom pač treninge in se pripravil na 200-metrsko razdaljo. Skušal se bom čim manj obremenjevati s tem in skušal odplavati tako, kot sem treniral.

Darko Đurić
POI: Super torek pred Slovenci