Na zadnjih paraolimpijskih igrah (v Riu) je Slovenija osvojila dve medalji, obe v streljanju. Veselka Pevec je bila zlata, Franček Gorazd Tiršek (na fotografiji) pa srebrn. Tudi štiri leta prej (v Londonu) je bil srebrn. Foto: Blaž Oman
Na zadnjih paraolimpijskih igrah (v Riu) je Slovenija osvojila dve medalji, obe v streljanju. Veselka Pevec je bila zlata, Franček Gorazd Tiršek (na fotografiji) pa srebrn. Tudi štiri leta prej (v Londonu) je bil srebrn. Foto: Blaž Oman
Sorodna novica Strelca najmočnejše slovensko orožje v Tokiu

Javni medijski servis RTV Slovenija je edini v našem medijskem prostoru, ki sistematično spremlja paraolimpijski šport in temu primerno namenja tudi programski čas, s čimer sledi svojemu poslanstvu in viziji.

Paraolimpijske igre, največji športni dogodek paraolimpijskih športnikov, se bodo začele v torek, 24. avgusta, ko bo med 13. in 16. uro na TV SLO 2 na sporedu neposredni prenos slovesnosti ob odprtju. Komentator bo Urban Laurenčič. Kot strokovna sodelavka bo odprtje, na katerem bo slovenski zastavonoša Dejan Fabčič (v Tokiu se bo preizkusil v lokostrelstvu), spremljala nekdanja odlična atletinja, tudi paraolimpijka Tanja Cerkvenik.

Paraolimpijci vse bolj čutijo nepetost pred začetkom iger

Poleg poročanja v dnevnoinformativnih oddajah bo ljubljanska ekipa v sestavi Andreja Okorn, Saša Jerković, Jolanda Bertole, Miha Mišič, Leon Andrejka in Stane Kos vsak dan pripravila polurne dnevne povzetke (skupaj 12 oddaj). Pri omenjenih oddajah bodo kot strokovni sodelavci sodelovali številni znani športniki invalidi: Darko Đurić, Primož Jeralič, Alen Kobilica, Lena Gabršček …

Novinarka Antonija Ražen bo s snemalcem Vidom Izlakarjem na prizorišču spremljala slovenske športnike in poročala o vseh zanimivostih iz slovenskega tabora z izjavami športnikov in trenerjev.

Slovenija tokrat na poletne paraolimpijske igre v Tokiu pošilja sedem športnikov, morda bo prav kateri od njih osvojil že 50. jubilejno paraolimpijsko medaljo.

Val 202 bo paraolimpijske igre v Tokiu pokrival z živimi vklopi ob slovenskih odličjih in s povzetki dogajanja v rednih športnih oddajah Vala 202.

Tudi MMC bo skrbel za ustrezno pokrivanje paraolimpijskih iger v Tokiu. Na posebnem portalu med drugim lahko preverite, kdo so slovenski udeleženci iger, kdaj jih čaka nastop in kateri Slovenci so se v zgodovini že okrasili z medaljo paraolimpijskih iger.